PUBLICITAT

L'APAI trasllada al Govern la seva crítica a l'actuació de RTVA

  • Demanen que rebaixin els preus de la publicitat als que dicta el mercat
  • L'entitat actuarà contra els empleats de l'ens que treballen per compte propi
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Matas i part de la junta presenten l'APAI, el passat juliol. Foto: TONY LARA

Tres mesos després que es posés en marxa l'APAI (Andorra Professionals de l'Audiovisual i la Imatge), la jove associació va tornar a exposar públicament la seva crítica directa a RTVA, tant pel que fa a la producció de publicitat com pel fet que alguns dels seus treballadors treballin paral.lelament i per compte propi. Aquesta queixa va ser traslladada el passat dimarts a Alfons Miralles, Secretari d'Estat per a la Reforma de l'Administració i la Promoció de la Societat del Coneixement, en una trobada mantinguda al Govern.

Jordi Matas, president de l'APAI, va assegurar que la resposta de Miralles va ser molt positiva, tot i que va exposar que "RTVA té suficient autonomia com per tenir la última paraula". Per aquest motiu es reuniran d'aquí dues setmanes amb la direcció de l'ens per exposar directament la seva crítica i demandes. Per una banda, asseguren que RTVA realitza "competència deslleial" i reclamen que adeqüin els preus que fixen per la producció de publicitat als que dicta el mercat. L'ens televisiu també produeix gratuïtament, un fet també denunciat des de l'APAI.

L'altre aspecte exposat al Govern en relació la gestió de Ràdio Televisió Andorra és el fet que alguns dels seus empleats treballin per compte propi en projectes audiovisuals. Davant aquesta situació, l'associació va informar que "prendrà cartes en l'assumpte per tractar-se de competència deslleial, ja que aquestes persones no compleixen els requisits legals establerts".

Però la gestió de RTVA no va ser l'únic aspecte tractat amb Miralles. L'associació també va mostrar la seva preocupació per l'intrusisme professional, és a dir, per la gent de fora que ve a treballar sense complir amb els requisits legals. El director de l'APAI va explicar que la nova llei de l'intrusisme, que s'aprovarà properament, tractarà aquesta qüestió. A partir de la Cambra de Comerç, l'associació treballarà perquè existeixi un punt específic de la normativa referent al sector audiovisual.

TREBALL PER CRÉIXER
Passats els mesos estivals, Matas va informar ahir que l'associació treballa ara per seguir creixent en nombre d'afiliats per tal d'augmentar la seva representació dins del sector. Per aquest motiu van sol.licitar al Govern la possibilitat de rebre subvencions, tant per a l'APAI com per a projectes culturals de formació, o d'altres que l'associació pugui voler dur a terme. Miralles va respondre que és factible per a projectes concrets, que serien tractats amb els departaments governamentals corresponents. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT