PUBLICITAT

La prova pilot del MAAS ja compta amb la participació de 20 metges

  • De 500 persones afectades pel tipus 2, prop de 200 es podran acollir al programa i al forfet
  • Casals destaca la intenció de millorar la qualitat de l'atenció al pacient a través de la coodinació
MARISA DA COSTA
ANDORRA LA VELLA

El director de Salut i Benestar del Govern, Josep Casals, i la coordinadora de la prova pilot del Model Andorrà d'Assistència Sanitària (MAAS) per al tractament de persones amb diabetis 2, Anna Nerín, van presentar ahir als malalts i al públic en general, aquesta prova que es posarà en funcionament el proper 1 de desembre. Casals va presentar als potencials beneficiaris el nou «model integrador» que servirà com a assaig de futures aplicacions. Des del Ministeri de Salut i Benestar ja s'apunten les branques on previsiblement s'aplicarà el nou model. Així, a més dels pacients diabètics, aquest pla vol cobrir a mitjà termini les àrees d'oncologia, salut mental, maternitat i pediatria. Casals també va destacar la intenció de «millorar la qualitat de l'atenció al malalt fomentant la coordinació entre professionals i pacients per fer-la el més eficient possible». Anna Nerin va anunciar que « ja hi ha 20 metges de capçalera que han adherit al model», i va afegir que «està obert a tots els facultatius».

Madhu Jethani, presidenta de l'Associació de Diabetics d'Andorra (ADBA), va agrair els avenços que s'estan fent en el tractament de la malaltia des del sistema sanitari andorrà i va puntualitzar que «de les 500 persones que s'han comptabilitzat afectades per la diabetis tipus 2, unes 200 podran adherir-se al programa». Jethani va esmentar la il·luminació de color blau de la façana principal de la Casa de la Vall –acció ja s'havia fet anys anteriors, quan altres monuments o Caldea van ser il·luminats amb aquest color–, i va afegir que «el blau representa la salut, la vida, el cel i l'equilibri entre aquests elements».

La participació dels assistents/ Els interventors van esvair els dubtes del públic, com ara les prestacions que inclourà el model i els passos que s'hauran de fer per poder beneficiar del forfet. El síndic, Vicenç Mateu, va donar la benvinguda als assistents a l'acte que es va celebravar coincidint amb el Dia Mundial de la Diabetis, a la seu del Consell General. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT