PUBLICITAT

L'arquebisbe Vives inaugura el nou centre de Càritas a la Seu

  • El nou centre aglutina les activitats de formació i suport
JOSEP ROMERO
LA SEU D'URGELL

Periodic
Les autoritats a la inauguració del nou local de Càritas d'Urgell, ahi Foto: EL PERIÒDIC

L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives va inaugurar ahir el nou local de Càritas d'Urgell al carrer Sant Ot de la Seu. L'acte de benedicció de les instal·lacions va aplegar a un gran nombre de persones i va comptar també amb l'assistència de les primeres autoritats encapçalades per l'alcalde, Albert Batalla. En representació de Càritas Andorra hi era present mossèn Ramon Sàrries.

El local té 200 metres quadrats i concentra els programes d'atenció a famílies, de formació, el projecte Nou Grapats de reinserció laboral i els serveis centrals d'administració.

A més l'espai té 4 aules, una de taller, una d'informàtica i altres dos dedicades a diferents activitats. La inauguració del centre coincideix amb un altre nou programa que es posarà en marxa i relacionat amb la llengua i cultura adreçat a persones immigrants.

Durant els parlaments, Vives va explicar que amb la posada en marxa d'aquest local es completa la xarxa de centres de l'entitat religiosa del bisbat d'Urgell, juntament amb els de Balaguer i Puigcerdà. Va aprofitar l'ocasió per anunciar «millores en les Càritas de la Vall d'Aran i en la parroquial de Santa Magdalena» de la mateixa capital alturgellenca. Es va referir, a més, a la vocació de Càritas de “«ser més que una ONG», destacant la seva dimensió més profunda «com acció d'amor de l'església». Batalla, de la seva banda, va ressaltar la important tasca social que porten a terme entitats com a Càritas i altres del tercer sector.

Càritas Sant Ot disposa de 4 aules, una de taller, una d'informàtica i altres dos dedicades a diferents activitats. La inauguració del centre coincideix amb un altre nou programa que es posarà en marxa i relacionat amb la llengua i cultura adreçat a persones immigrants.

Aula suport

Un dels programes estrella que Càritas ofereix des del 24 de febrer passat és el Projecte Aula Suport destinat a oferir als joves una preparació per a la inserció laboral a l'empresa. Una experiència pionera que es va iniciar amb 8 nois i noies, d'entre 17 i 28 anys.

L'objectiu del projecte és treballar les habilitats socials dels joves per potenciar i millorar les seves capacitats personals, amb una formació continuada diària, afavorint així la seva integració en el món laboral.

Càritas diocesana d'Urgell

Càritas d'Urgell va gestionar l'any 2013 un pressupost de 550.000 euros i per aquest any el percentatge estarà als voltants dels 600.000. Les accions socials i les ajudes monetàries ocupen els primers llocs en el rànquing de despeses de l'organització. Només en aquest darrer apartat es van destinar 167.000€ en atendre l'any passat a 893 famílies i 61.000€ en partides dirigides a infants i joves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT