PUBLICITAT

Amb tota l'artilleria per rebre un FIATC Joventut matagegants

  • L'equip andorrà, amb Bivià a ple rendiment, vol tornar a la senda de la victòria davant de la seva afició
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

Les dues victòries consecutives que suma el FIATC Joventut, contra el FC Barcelona al Palau i a casa seva contra l'Unicaja de Màlaga, fan que el conjunt que dirigeix Salva Maldonado arribi a Andorra amb el malnom de matagegants. Potser és una ratxa però també, és evident, el conjunt català és dels importants en aquesta Lliga ACB. Setens a la taula amb dues derrotes, és en una situació còmode que desitja un BC Andorra disposat avui (21.00h, Poliesportiu) a fer un pas endavant davant de l'afició.

«Tots els partits, tots, un equip com nosaltres acabat d'arribar, ens han de motivar molt», va afirmar ahir el tècnic del bloc andorrà, que assegurava que buscar avui el triomf contra La Penya no és en cap cas «per demostrar res ni traure'ns cap mal sabor de boca», en referència a l'última derrota a Gipuzkoa, «sinó per donar espectacle davant de la nostra afició».

NINGÚ NO CANVIARÀ L'ESTIL / Peñarroya va destacar que cap dels dos conjunts «no canviarà l'estil»: «Juguem valents, des de la línia de 6,75, amb transicions ràpides, amb defenses que no especulen sinó que provoquen l'errada del rival».

Peñarroya, més enllà de recordar que si l'equip «fa el que sap fer» mantindrà opcions de victòria, va parlar del «respecte» que el Joventut té cap al seu equip després del triomf en pretemporada, i va deixar clar que serà un partit «obert» en què també s'ha d'intentar agradar el públic.

¿PERQUÈ PEÑARROYA ESCULL BIVIÀ? / L'arribada de Bivià va ser part de l'anàlisi de l'actualitat del club per part del tècnic català. Peñarroya va reconèixer que tant ell com Francesc Solana, que són els que porten el tema de la recerca de nous jugadors, tenien altres jugadors sobre la taula. «Quan dilluns al vespre ens arriba la possibilitat d'incorporar-lo, Francesc i jo ho tenim molt clar», va afirmar l'entrenador, que va destacar «que és un jugador en actiu, que coneix la lliga i que a més la seva trajectòria és similar a la nostra com a club». Així mateix, Peñarroya va destacar la «predisposició» de Bivià, la qual cosa va fer que entenguessin que la seva adaptació seria ràpida.

Del jugador, el tècnic va destacar que es troba «còmode en situacions de camp obert», així com en «transicions ràpides», però el que més li agrada és que el base valencià «està millorant en defensa respecte al que era fa uns anys». «Amb les limitacions del mercat», hi va afegir Peñarroya, «estem molt contents de comptar amb aquesta opció».

GREEN VOL «AJUDAR MÉS» / Ahir va passar per la sala de premsa Shaun Green. El nord-americà, que cada dia millora el seu castellà, va analitzar el Joventut del que va destacar la intensitat del seu joc, però també va parlar del seu paper en aquest Andorra d'ACB: «Crec que puc ajudar més en rebot i en defensa». Així mateix, va dir que necessita «concentrar-me més en els meus tirs». En tot cas, l'aler pensa que el seu rendiment és millorable: «Estic bé, però sempre es pot millorar».

PEÑARROYA-MALDONADO, ARA RIVALS / Una de les anècdotes de la jornada és que en el partit del Poliesportiu els dos tècnics dels dos equips tenen un passat comú. Però si ara són d'igual a igual, entrenador contra entrenador, en el passat va ser Salva Maldonado, tècnic ara del Joventut, qui donava ordres des de la banqueta a Joan Peñarroya. Va ser en la temporada 1994-1995 quan Maldonado va arribar al TDK Manresa on el jugador Peñarroya hi era. D'aquesta unió va sorgir la Copa del Rei que l'ara tècnic de l'Andorra té com a gran record del seu passat esportiu. En aquell equip, amb Harper Williams, Linton Townes, Tellis Frank o Roger Esteller i Joan Creus, Peñarroya va tenir el seu paper amb 9,3 punts per partit durant aquella Copa del Rei, i 5,6 en l'ACB.

CANVIS DE DIES PER AL MORABANC / L'equip andorrà ja sap que hi ha dues jornades en què haurà de canviar la seva planificació de viatges. En la jornada 10, en què el conjunt andorrà viatja a Fuenlabrada per jugar contra el Montakit, finalment la data del matx s'ha establert per al dia 8 de desembre, dilluns, a les 18.00h. Així mateix, la jornada 14, quan el BCA havia de visitar la pista del Tuenti Móvil Estudiantes, la data passa del 30 de desembre que era inicialment al dia 7 de gener. L'hora del matx serà a les 20.00h.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT