PUBLICITAT

Més col·laboració de la Creu Roja en casos d'emergències

  • L'entitat cedirà mitjans humans i materials i es potenciarà la formació
C.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Areny i Duró formalitzen la signatura del conveni, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La Creu Roja i el departament de Protecció Civil van signar ahir un conveni per tal de formalitzar totes les col·laboracions que ja fa anys que realitzen, en aspectes com la formació a alumnes del país o les campanyes de sensibilització. A més a més, aquest conveni pretén millorar la col·laboració de totes dues parts en casos d'emergències, quan l'administració necessita tota l'ajuda possible per minimitzar els possibles efectes que es generin. A partir d'ara «serà més fàcil activar els recursos de la Creu Roja», va manifestar el director de Protecció Civil, Francesc Areny.

Per exemple, en el conveni es contempla que en cas de suport en una emergència per part de la Creu Roja, Protecció Civil es farà càrrec de possibles despeses d'allotjament i de manutenció del personal de l'entitat, així com pagarà els desperfectes que hi pugui haver als mitjans materials aportats.

El president de la Creu Roja, Josep Duró, va voler recalcar que ja fa anys que les dues parts treballen conjuntament en aspectes sobretot relacionats amb la formació dels escolars. Com el projecte PAPI de primers auxilis per a nens de dos a deu anys, o la formació de primers auxilis per riscos naturals que es fa als escolars de 15 a 16 anys. L'any passat van passar-la més de 1.000 alumnes.

El conveni també reforça, a més de la formació entre la ciutadania i les campanyes de sensibilització, la formació del personal de les dues parts signants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT