PUBLICITAT

El CCC introdueix Esteve Albert a les escoles amb una guia

  • L'entitat organitza la presentació d'?Els ambaixadors' al país
LAIA F.MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La presentació de la guia d'Estve Albert publicada pel Centre de Cultura Catalana, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Aquest any totes les biblioteques del país, les escoles i els professors de formació d'adults comptaran amb una guia didàctica per explicar la vida i l'obra del polifacètic Esteve Albert. Es tracta de la publicació anual del Centre de Cultura Catalana (CCC), que en motiu del centenari d'Albert, ha elaborat una revista perquè aquest «deixi de ser un personatge desconegut», tal i com va explicar ahir la seva autora, Maria Cucurull.

Aquesta «eina» educativa, de la qual se n'han fet 150 exemplars, està adreçada als estudiants (de 3r i 4rt d'ESO) , i introdueix el context històric, literari i lingüístic d'Esteve Albert. Una visió acurada de les facetes d'aquest personatge històric, «gran promotor de la cultura popular» , occitanista i folclorista, ja que va escriure diversos llibres relacionats amb la literatura popular. La guia esmenta però no aprofundeix en El Pessebre Vivent, ja que «considerem que és pel què més se'l coneix, i volíem centrar-nos en la seva vessant com a promotor de la llengua catalana», una part de la seva trajectòria molt més desconeguda. .

La presidenta Teresa Cabanes va explicar que la guia ha estat costejada íntegrament pel Centre de Cultura Catalana i va recordar que s'ha pogut dur a terme gràcies a que finalment aquets any van cobrar la subvenció que la Generalitat els hi devia del 2013. Gràcies a aquets diners, també, podran organitzar les presentacions literàries: el 21 de Novembre serà el torn de l'Andreu Martin – emmarcat dins el cicle Andorra negra –, el 28 de novembre el d'Anna Montserrat – es tractarà més aviat d'una conferència, sota el títol Paraules Viatgeres, la professora de la URV parlarà de l'evolució de les paraules–; finalment, l'1 de desembre, Albert Villaró presentarà la seva novel·la Els Ambaixadors al país. Cabanes va explicar que «encara que sembli mentida, s'ha parlat molts d' Els Ambaixadors, però Villaró no l'havia presentat al país, i crec que li devíem».

El Centre de Cultura Catalana està també acabant de tancar els Brenars Literaris, que tindran lloc la segona quinzena de desembre. El que aquest any no organitzaran són els pessebres: «ni el Govern ni el Comú han volgut participar-hi, ens sap greu per les escoles i tots els que hi participaven que estan decebuts, però sense pressupost no es pot fer, va explicar Cabanes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT