PUBLICITAT

Més natura i més jocs a Escaldes-Engordany

  • El Comú es compromet a dissenyar la senyalització de plantes i arbres a Engolasters, crear un hort i posar més atraccions als parcs infantils
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La sala del ple d'Escaldes-Engordany amb els consellers infantils durant la sessió del Consell d'Infants, ahir Foto: M.C./ANA

Disset nens i nenes de 5è i 6è de primària de tots els sistemes educatius d'Escaldes-Engordany es van convertir ahir en consellers durant la sessió del Consell d'Infants que va tenir lloc a la sala de plens del comú de la parròquia. Per un dia els ocupants dels seients habituals dels membres de la corporació van canviar de rostre.

Amb molta seriositat els consellers van escoltar de manera molt atenta les indicacions prèvies dels organitzadors sobre el desenvolupament de la sessió. A les 10.14 h del matí la cònsol major, Trini Marín, acompanyada pel cònsol menor, Marc Calvet, i de la consellera d'infància i joventut, Núria Pons, va donar inici al ple amb la lectura de la seva constitució i de l'ordre del dia.

Després del nomenaments dels consellers infantils i d'exposar la importància de la seva presència perquè «les vostres opinions com a ciutadans i ciutadanes ens interessen tant com les opinions dels adults», ajudant «a tenir una visió diferent en certes qüestions... Atenent les necessitats dels nens i de les nenes». Tanmateix va argumentar el deure dels polítics «d'afavorir el coneixement dels valors democràtics i a l'hora que aprengueu a ser ciutadans i ciutadanes compromesos amb la parròquia».

Compromisos adquirits

La corporació escaldenca després de fer el seguiment de les propostes realitzades en la primera sessió del Consell Infantil, celebrada el gener passat, va donar llum verd a plantar més arbres a la zona de parcs del Clot d'Emprivat. Al respecte s'organitzarà un taller pràctic perquè els mateixos escolars els plantin.

A més, es va aprovar la iniciativa d'arranjar i retolar camins de natura en el circuit esportiu de les Fonts a Engolasters per «conèixer les plantes que hi ha», segons va explicar Meritxell Rozas del centre de la Sagrada Família. El Comú va donar també el vist -i-plau a la creació d'un hort per a infants. En el proper sorteig dels horts del Sucarana de les 18 parcel·les, que se sortejaran entre els padrins per conrear, una es destinarà al projecte dels horts intergeneracionals «per aprendre a plantar amb la gent gran», va assegurar Harold Ramos de l'escola espanyola. Un altre punt aprovat és el de posar més jocs als parc del Prat del Roure amb la compra de atraccions que escolliran els mateixos nens i nenes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT