PUBLICITAT

The Banker reconeix Andbanc com el millor en banca privada

  • El volum d'actius sota gestió de l'entitat creix més del 22% el 2013
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rocamora, directora d'Imatge i Comunicació, i Mora, director general adjunt d'Inversions del Grup, rebent el premi Foto: EL PERIÒDIC

La prestigiosa revista britànica, The Banker editada pel Grup de The Financial Times, va reconèixer Andbank com la millor entitat de banca privada d'Andorra aquesta setmana. La distinció avala la contrastada trajectòria de l'entitat andorrana en la gestió de patrimonis, així com el creixement i la diversificació internacional del Grup, que actualment té presència a 11 països.

El conseller delegat del Grup Andbank, Jordi Comas, va explicar ahir que «aquest premi significa un important reconeixement a l'esforç que els nostres col·l·aboradors han fet en aquests últims cinc anys». I va afegir que «hem treballat dur per convertir la nostra entitat en un grup financer global, sòlid i diversificat, un grup valorat pels seus clients i accionistes per la creació de valor en la gestió del seu patrimoni». Des d'Andbanc van reiterar que el guardó «és el reconeixement als més de 80 anys d'experiència en banca privada». I és que el premi que s'atorga anualment als millors bancs privats de cada país, «també confirma la sòlida trajectòria de l'entitat», que compta amb una de les ràtios de liquiditat i solvència més altes del sector (67,33% i 20,69% respectivament) i un ràting A– ratificat per Fitch el juny d'aquest any.

La creació de valor per al client i la protecció de la seva riquesa «són els pilars en els quals es basa la gestió patrimonial del grup, sempre seguint criteris de rendibilitat i d'excel·lència. Val a dir que Andbank va incrementar el volum d'actius sota gestió fins als 13.400 milions d'euros el 2013, cosa que significa un creixement de més del 22%. Aquest increment és un dels factors clau que van incidir en el reconeixement atorgat per The Banker. Un reconeixement que també situa l'entitat en el lideratge del sector a Andorra. En el darrer trimestre de l'any, el grup continua en la mateixa línia de creixement, augmentant els actius sota gestió de gener a setembre en 2.275 milions (+16,88%) i posicionant-se com el líder de la plaça en volum de negoci (actius sota gestió més inversió creditícia). El grup acompanya els bons resultats en la gestió de patrimonis amb uns alts nivells de rendibilitat per a l'accionista. El marge ordinari creix fins a aconseguir els 194,6 milions d'euros i el marge d'explotació fins als 86,4 milions d'euros, augmentant un 19,6 %. Andbank va tancar el 2013 amb un benefici net de 64,1 milions d'euros, xifra que representa un increment del 13,3 % respecte el 2012. La bona evolució del Grup adquireix encara més valor tenint en compte l'entorn econòmic i financer viscut en 2013.

Inversis banco / La integració del negoci de banca privada i personal de Inversis Banco en el grup Andbank (prevista per a finals d'aquest mes) dotarà l'entitat de prop de 60.000 nous clients i uns actius gestionats superiors als 7.000 milions d'euros. Així, Andbank es convertirà en un dels majors grups financers independents de banca privada del mercat espanyol. Com no podria ser d'altra manera el premi també anima el grup a continuar en aquesta línia de treball per convertir-se en una de les principals entitats de banca privada a nivell global.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT