PUBLICITAT

Andorra estudia ser el primer país amb certificat ?Biosphere'

  • L'objectiu és que sigui reconegut el turisme sostenible
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Turistes gaudint del paisatge dels llacs de Tristaina Foto: ÀLEX LARA

Representants del sector turístic es va reunir ahir a la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) on se'ls va presentar un certificat internacional, anomenat Biosphere, per potenciar el turisme sostenible i promogut per l'Institut de Turisme Responsable (ITR). El director general de Principat Qualiprevent i promotor de Biosphere, Josep Maria Comes, va explicar que l'objectiu és «buscar un valor afegit» a l'oferta turística per augmentar la competitivitat.

Segons van explicar els responsables, l'idea es basa en potenciar de forma conjunta tres aspectes principals que defineixen el turisme sostenible: l'energètic i ambiental, el patrimonial i cultural, i l'econòmic. Comes va destacar que el certificat és un mètode més ràpid i econòmic que altres com l'ISO 9001 i va afegir que si Andorra treballés per obtenir el Biosphere, seria el primer país en tot el món a tenir-lo. Fins ara només s'ha concedit a regions o ciutats com Barcelona.

Proper mandat / El director de Turisme, Sergi Nadal, va considerar que el Biosphere «és idoni per Andorra» i va afirmar que ja s'està estudiant la possibilitat, però va reconèixer que requereix d'un esforç econòmic i de temps molt important i caldria seguir estudiant la possibilitat junt amb els comuns, Andorra Turisme i les societats interessades i tenint en compte que la legislatura actual està arribant al final, «quedaria pendent pel proper mandat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT