PUBLICITAT

El CEAL i Martí analitzen el potencial de l'Amèrica Llatina

  • Vilanova assegura que Andorra sortirà reforçada de les noves inversions i projectes a Europa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Martí amb els membres del Ceal, ahir al matí durant la reunió Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Toni Martí, es va reunir ahir amb els empresaris andorrans del Capítol Ibèric del Consell Empresarial d'Amèrica Llatina (CEAL Ibèric). La delegació empresarial va presentar oficialment l'associació al cap de Govern i al secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé. Igualment els van informar dels objectius de l'associació i de les propostes econòmiques i socials. Aquesta és la primera trobada que mantenen els representants del Govern amb la presidenta del CEAL Ibèric, Núria Vilanova, i els socis andorrans.

El cap de Govern va subratllar que el CEAL pot esdevenir una plataforma per potenciar els intercanvis entre les empreses andorranes i l'Amèrica Llatina, «una de les regions més dinàmiques del planeta». Martí va recordar com s'han intensificat les relacions econòmiques durant la darrera dècada i, dins d'aquesta estratègia d'acostament, va citar de manera explícita la participació en les Cimeres Iberoamericanes i la darrera visita de la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan. El cap de Govern va apuntar que Andorra pot ser destinació de turistes i inversions provinents de la regió, però alhora pot convertir-se en origen d'iniciatives empresarials amb èxit, com han posat en relleu empresaris andorrans que han apostat per instal·lar-se a Amèrica Llatina.

Andorra i el CEAL / Per la seva banda, la presidenta del CEAL Ibèric, Núria Vilanova, va destacar que «la participació d'Andorra al CEAL Internacional és una oportunitat per intensificar les relacions amb els grans empresaris iberoamericans». A més, Vilanova va afegir que «estem vivint una tercera fase en les relacions, en què Llatinoamèrica ha passat de rebre inversions des d'Europa a invertir en els nostres països i, en aquest moment, a buscar socis per a nous projectes. Esperem que Andorra sortirà reforçada en aquesta relació amb noves inversions i projectes».

El cap de Govern va participar com a convidat en la 25a Assemblea Plenària del CEAL que es va celebrar a Madrid a principis d'octubre amb presència de més de 250 directius i presidents d'empreses. Andorra compta amb una representació al CEAL Ibèric. Aquesta associació està formada per presidents i propietaris d'empreses privades d'Espanya, Portugal i Andorra. Entre els empresaris andorrans hi ha Carles Naudi (Grup Cisa), Felip Gallardo (Speakers America), Manel Cerqueda (Andbank), Francesc i Jordi Mora (Banca Mora), Higini Cierco (IMSA Andorra) i Casimir González (Molines Patrimonis).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT