PUBLICITAT

Els afectats per l'Horta del Valira no cobren

  • La promotora no torna els diners de les fiances als interessats tot i la promesa de fer-ho si no podien acabar de tancar la compra del pis
JOSEP ROMERO
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'alcalde Batalla al moment de posar la primera pedra del projecte Foto: EL PERIÒDIC

Deu famílies de la Seu d'Urgell estan travessant per un veritable calvari des de fa molts mesos arrel d'haver desestimat continuar en el procés de compra d'un habitatge de la promoció oficial amb preu concertat que es va construir a la zona de l'Horta del Valira. En el moment de l'adquisició dels pisos, encara en la fase de construcció, els interessats van pactar verbalment amb l'empresa Promoció i Habitatge Valira SL que aquesta es comprometia a retornar les fiances en qualsevol moment a la persona contractant si aquesta es tirava enrere en la compra de la vivenda. En el contracte no hi figurava cap clàusula que reflectís aquesta possibilitat i, quan va arribar el moment en què algunes persones van decidir, per diferents motius, no voler comprar els pisos aleshores es quan van arribar els problemes. La promotora no ha voler fer-se càrrec del retorn dels diners avançats.

La pressió exercida per part d'un grup d'afectats, que es va traduir en negociacions amb el mateix Ajuntament de la Seu i en diverses accions de protesta, en forma de talls a la carretera, van fer possible que la promotora signés un segon contracte, al setembre del 2013 de caire privat amb el col·lectiu, segons el qual l'empresa prometia retornar-los el 50% de les fiances en el moment que aquests pisos fossin venuts i 500 euros anuals a manera d'avançament. Al mateix temps la promotora es comprometia a emetre cada tres mesos informes en els quals es comuniqués el nombre d'habitatges venuts fins aquell moment. Una de les portaveus del grup de famílies afectades, Ana Moreno, va explicar que eren tantes les ganes de vendre de la promotora que fins i tot l'entitat bancària «va arribar a oferir hipoteques sense demanar cap aval». Tanmateix se'ls hi va proposa rebaixar els mateixos habitatges a la meitat del preu establert en el contracte de compra- venda inicial.Moreno va indicar que «ens trobem en una situació crítica ja que ningú vol fer-se càrrec i tot són pilotes fora». El mateix ajuntament «no vol saber res malgrat que són pisos de protecció oficial concertada». Per tant, consideren que s'han incomplert els pactes signats i només els hi queda que la justícia digui la seva i és per això que van decidir presentar varies demandes davant el Jutjat de la Seu. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT