PUBLICITAT

Benet permetrà obrir les tres tardes de tancament a canvi de donar festa als treballadors

  • Si els empresaris es comprometen a donar tres diumenges festius podran obrir els diumenges a la tarda que queden
  • Gabriel acusa al ministre d'haver de defensar un decret que ni ell mateix comparteix
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


29092010_comerc
Un establiment informa del tancament del diumenge a la tarda. Foto: ORIOL LLAURADÓ
El Govern no ha donat resposta a les mesures pal·liatives que hauria d'aplicar per compensar la pèrdua que s'ha causat pel tancament dels vuit diumenges a la tarda que ha realitzat Joan Gabriel a la sessió del Consell General. El president del grup reformista, Joan Gabriel, ha demanat que es concretessin les mesures que es prendran per compensar el mal que ja s'ha fet, però el ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet, ha respost dient que si els empresaris es comprometen a donar tres diumenges sencers de festa als treballadors, permetran que obrin la resta de diumenges previstos de tancament que queden per finalitzar l'any.
Gabriel no s'ha donat per respost i ha acusat Claude Benet d'haver de defensar un decret que ni ell mateix comparteix, i que és indefensable i d'haver-se vist obligat a amenaçar les grans superfícies per que no obrissin diumenge passat. Gabriel ha dit que li hagués agradat que respongués el cap de Govern que és amb qui va deixar obert el debat.
El ministre Benet s'ha defensat dient que la davallada en els comerços no s'ha limitat als diumenges de tancament i que per tant no consideren que la crisi de l'economia vingui arrel d'això. A això, el reformista Joan Torres ha respost que o no s'han rebut aquests balanços dels que parla el ministre, o no s'han analitzat.
Eusebi Nomen ha volgut que se li assegurés si el Govern està disposat a fer una moratòria al decret dels diumenges de tancament, però no ha rebut resposta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT