PUBLICITAT

'El cercle nuclear' arriba a Barcelona

  • Ha estat seleccionat pel Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient
L.F.M.
BARCELONA

Periodic
Imatge del documental ?El cercle nuclear'. Foto: EL PERIÒDIC

El Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient (FICMA), el més antic del món en el seu gènere, celebra aquest any la 21a edició. Sota el lema «Contagia't», el festival ofereix una àmplia programació que inclou l'exhibició de les millors pel·lícules de temàtica ambiental produïdes l'últim any: més de vuitanta films, entre documentals i ficcions, que aborden qüestions de màxima actualitat i que es podran veure en diferents espais de Barcelona. El documental El cercle nuclear (The Nuclear Circle), dirigit per Lluís Casabella amb la producció executiva de Ferran Costa, ha estat una de les 14 pel·lícules seleccionades per a la secció de millors documentals internacionals, d'11 nacionalitats diferents, i es va projectar ahir a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Costa va dir ahir estar orgullós de formar part d'aquesta secció on competeixen amb produccions d'alt nivell i on poden complir amb l'objectiu del documental: divulgar al màxim la relació de la indústria atòmica amb el Principat i «conscienciar-ne les persones».

El cercle nuclear és una producció andorrana que mostra com Andorra, tot i ser un país sense cap instal·lació nuclear, està encerclat de centrals nuclears, d'indústria atòmica i, al nord, de centres militars amb capacitat d'operar amb armament nuclear. Costa va explicar que al país «no s'és conscient de la realitat que ens envolta, a vegades pensem que vivim en una bombolla, i no és així. El de la indústria atòmica és un tema en el qual no s'hi para esment».

Aquest documental, que ja es va projectar al Picurt i online, ha tingut dos tipus de feedback: «la indiferència d'alguns espectadors, però també la reacció d'altres, que diuen: no ens havíem adonat de les implicacions de tot plegat; i aquesta és la que ens plau, que vegin que ens afecta, i que no som aliens al debat de l'energia nuclear», de fet, «la majoria de l'energia que consumim és importada, molta de França, i segurament gran part és nuclear».

Costa va explicar que la voluntat del director ha estat posar el tema sobre la taula i que sigui l'espectador «qui prengui consciencia i es forgi un criteri, és un exercici de reflexió crítica»; anant més enllà, el documental porta a què ens qüestionem «si Andorra està preparada per donar resposta al tipus d'incidents que hi poden haver».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT