PUBLICITAT

Un 9N amb gran afluència

  • 1.500 catalans van anar a votar al local de participació de Príncep Benlloch
  • Les cues van arribar a durar una hora i mitja, amb més de 200 persones esperant al carrer
ARNAU COLOMINAS
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Participants a la consulta, al local de Príncep Benlloch, ahir Foto: TONY LARA

El matí es va llevar ahir ennuvolat i fred a Andorra la Vella, però a les vuit del matí, una hora abans de l’obertura del local de participació a l’Avinguda Príncep Benlloch ja hi havia gent que intentava entrar-hi per poder votar a la consulta sobre el futur de Catalunya.
El local de participació, un local cedit per uns particulars d’acord amb la Generalitat de Catalunya, va tenir durant el dia una vintena de voluntaris que explicaven als participants com havien d’exercir la seva votació i ajudaven a les tasques de control. Des de quarts de nou del matí la cua a fora ja era d’una vintena de persones i en el moment de l’obertura es va omplir el local de gom a gom i l’atepeïment va durar fins a mitja tarda.
A les onze del matí les cues ja eren d’una hora de durada i començaven a ser importants, potser d’un centenar de persones. A migdia, la munió de gent arribava al Carrer del Pui, amb més de dues-centes persones. Va ser el moment àlgic de participació i els agents de mobilitat es van haver de situar a cada un dels passos de vianants de la zona i acordonar una separació entre el carrer i la vorera per assegurar la cua de gent que s’hi aplegava.
A la mateix a hora, a les 12, la participació ja era de 300 persones, en el moment que n’hi havia unes 200 més al carrer (tot i la pluja) que encara havien de dipositar la butlleta. Tanta concentració de gent va obligar a habilitar una segona mesa per poder absorvir el gruix dels participants, que a les cinc de la tarda ja superaven el miler de persones.
A les vuit del vespre, l’hora del tancament oficial, la participació es va marcar en 1500 persones.
En finalitzar el procés participatiu es va procedir a enviar les urnes a Barcelona, on durant el dia d’avui es farà el recompte de vots, igual que van fer la resta dels locals de participació a l’estranger.
El d’Andorra va ser ahir un dels 19 punts de votació a l’exterior de Catalunya. Els altres 18 van ser a locals d’acció exterior de la Generalitat de Catalunya.

VOLUNTARIS / Una vintena de persones van ser les encarregades de controlar que el procés de votació fos el més transparent i democràtic possible. El fet del doble sobre (un amb la fotocòpia del document d’identitat i l’altre amb la papereta) complicava la votació i calia a més explicar a molts dels participants el funcionament del vot.
Les llargues cues van fer que amb l’acció dels voluntaris presents tot el dia al local, en el moment d’arribar a la mesa ja feia estona que tenien preparada tota la documentació. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT