PUBLICITAT

Més ingressos a Urgències pels pacients privats i d'assegurances

  • El SAAS preveu un increment de 400.000 euros per al 2015
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'interior d'Urgències de l'hospital de Meritxell. Foto: TONY LARA

El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària preveu un increment considerable d'ingressos de pacients atesos a Urgències cara el 2015. Concretament, un augment de 399.806 euros en relació al pressupostat aquest 2014. L'increment és del 7,28%. El motiu, assegura el SAAS a la memòria del pressupost per a l'any vinent, és el creixement pronosticat de pacients privats i d'assegurances estrangeres. També es preveu que segueixi augmentant el nombre de pacients públics del país.

Així, se seguirà amb la tendència ja vista aquest any a Urgències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. De fet, el pressupost 2014 plantejava uns ingressos de 5,5 milions en aquest capítol. Finalment, però, es preveu tancar amb uns ingressos de 6,1 milions. Cara el 2015 s'ha volgut anar amb peus de plom i s'ha marcat una xifra intermèdia: més de 5,6 milions d'euros.

Un altre servei de l'hospital que es preveu que augmenti, també pel concepte de l'activitat assistencial derivada de les companyies d'assegurances i dels pacients privats, és el d'hospitalització. Aquesta àrea inclou les estades hospitalàries dels pacients, la dels pacients aguts, crònics, UCI, actes diagnòstics de pacients hospitalitzats, sala de parts i farmàcia, entre d'altres. Els ingressos corresponents a aquest règim assistencial pressupostat pel 2015 sumen una quantitat de 16 milions d'euros, 442.000 més que el pressupostat al 2014.

D'altra banda, les consultes externes i d'ambulatori també es preveu que augmentin en una quantitat similar.

Tarifes del cap «desfasades» / També dins l'apartat d'ingressos, el SAAS exposa a la memòria pel 2015 que les tarifes que s'apliquen al Servei d'Atenció Primària, el qual té «un paper important pel que fa a la continuïtat assistencial i a la proximitat dels usuaris», «estan absolutament desfasades respecte del cost de la prestació dels actes assistencials que s'hi donen. El SAAS lamenta que aquest 2014 finalment no s'hagin revisat a l'alça aquestes tarifes. Per tot, ja han calculat una disminució dels ingressos d'aquesta línia assistencial. Concretament, d'un 16,83% (125.800 euros menys) que al pressupostat el 2014. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT