PUBLICITAT

Creativitat i improvisació amb el violinista Saña

  • Infants i joves s'aproximen a la música «de manera diferent»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Saña durant un dels tallers formatius d'aquest cap de setmana. Foto: ANA / M.C.

El violinista Oriol Saña va oferir aquest cap de setmana el Taller de violí jazz i modern al centre cultural de la Llacuna, a la capital. Un taller pensat per a nens i joves de 10 a 18 anys i també per al professorat de corda. Segons va explicar el propi músic, l'objectiu del taller és que els infants «entenguin la música dels seus temps» i alhora «desenvolupin la part creativa de manera diferent» a com estan acostumats. Tan és així, que durant les sessions els petits intèrprets van composar les seves pròpies melodies. El taller va ser una de les propostes del cap de setmana de la Fundació ONCA, entitat formada pel Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà.

Durant els tallers, els més petits van demostrar una «gran creativitat», com va admetre Saña a l'ANA, i és que sovint es creu que hi ha certs aspectes musicals que s'han de deixar per més endavant «i no té per què ser així».

Durant les sessions d'aquest cap de setmana, els joves participants fins i tot van arribar a composar i interpretar un tema propi improvisat allà mateix. «A partir de la progressió harmònica que pot ser de qualsevol tema pop i d'uns acords descodificats, han utilitzat notes d'aquests acords i han buscat un moment màgic i creatiu», va resumir. La participació va ser tot un èxit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT