PUBLICITAT

Una seixantena de treballadors de la Seu tallen la rotonda de la N-145

  • La majoria dels presents són treballadors de l'Hospital de la Seu
  • La vaga general espanyola no està tenint, per ara, gaire ressò a Andorra
29092010_manifestacio
Manifestants avui a la N-145.
Foto: TONY LARA
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL / ANDORRA LA VELLA


Una seixantena de treballadors de la Seu d'Urgell han tallat a partir de les 10.30 hores la rotonda que dóna accés a la N-145 en direcció Andorra en el marc de les protestes que hi ha aquest dimecres convocades per la vaga general a l'Estat espanyol. La majoria dels presents són treballadors de l'Hospital de la Seu, segons ha confirmat el president del seu comitè d'empresa, Antoni Rueda, que s'han desplaçat fins a la rotonda en manifestació des de l'hospital.

Al voltant d'una seixantena de persones han tallat durant prop de mitja hora la rotonda a l'entrada de la Seu d'Urgell que enllaça la N-145 amb la N-260. La concentració ha provocat el tall de trànsit de les tres vies de circulació que distribueix aquesta rotonda: la d'accés a Andorra, la via en direcció Puigcerdà i la de direcció Lleida.

Segons el president del comitè d'empresa de l'Hospital de la Seu d'Urgell, Antoni Rueda, aquesta concentració és "simplement que hem volgut posar el nostre petit gra de sorra a la protesta". El tall es repetirà a la tarda a les 17.30 hores. Rueda ha explicat que "tampoc volem originar un gran trasbals, sinó que es noti, fer acte de presència" cosa que ho demostra l'hora en la qual han convocat les concentracions que "no és estratègicament dolenta" per als usuaris de la via.

Tot i això, durant els minuts que ha durat la protesta dels vaguistes hi ha hagut retencions en les dues carreteres que s'uneixen a la rotonda.

D'altra banda, la vaga general espanyola no està tenint, per ara, gaire ressò a Andorra. Segons han indicat des dels sindicats, ha secundat la vaga un 20% del personal de l'Institut espanyol, un 5% de les escoles i prop d'un 20% dels funcionaris de Correos. El secretari de la secció sindical de CCOO a Andorra, Pedro Medina, ha explicat que és aproximadament el que s'esperava en quant als centres educatius.

Pel que fa a Correos, el seu delegat sindical a Andorra, Javier González, ha explicat que hi ha hagut menys suport del que s'esperava, al voltant de només un 20%, però que tot i així hi ha l'oficina d'Escaldes tancada i el 50% de la parròquia d'Encamp, i algunes zones interiors més no tindran repartiment. Ha explicat que la poca implicació es deu a l'elevat nombre de treballadors eventuals a Correos que no volen secundar la vaga perquè tenen contractes molt curts i creuen que això els pot perjudicar. González també ha afegit que hi ha una desafecció amb els problemes d'Espanya, considerant erròniament que els seus problemes no afecten als treballadors d'aquí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT