PUBLICITAT

Quan l'oposició es queixa per tot

  • El saló de la infància, el conveni del refugi de l'illa o l'endeutament centren la sessió
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
El rocòdrom inflable de Saló de la Infància d'Encamp Foto: ÀLEX LARA

El saló de la infància, el conveni del refugi de l'Illa, l'endeutament, l'accessibilitat en el projecte de reforma de les instal·lacions esportives de Prada de Moles i l'aportació extraordinària a l'associació de comuns van centrar les discussions de la sessió de Consell de Comú d'Encamp de dijous. A banda d'aquests temes l'oposició va carregar contra la majoria perquè considera que «comencem a veure un desgast per part de la majoria, li estan sortint malament les coses perquè estan volent-les fer massa ràpid». «Hi ha superàvit perquè no s'han fet inversions», «al final d'aquest any, vist tot el que es vol fer el 2015, últim any de mandat, l'endeutament serà de més de 39 milions d'euros», va assegurat la consellera, membre d'SDP, Eluska Galdós. El cònsol major, Jordi Mas, va reconèixer errades, com la precipitació a l'hora de licitar el projecte de reforma del Refugi de l'Illa per part del Govern abans que estigués signat el conveni per part del propietari, el Comú d'Encamp, fet pel qual va ser felicitat pels grups de l'oposició. Tot i això, segons informar l'ANA, Mas va defensar la gestió del seu grup i va assegurar que «volem deixar el Comú en una situació de tresoreria millor que com el vam trobar» i que, si es fan més coses ara, és perquè és així habitualment al final de l'exercici.

Canvis al saló de la infància / L'oposició va criticar la majoria per voler fer un canvi en el model organitzatiu del saló de la infància -ja no serà una única empresa la que ho gestioni, sinó que es contractarà a diferents organitzadors segons l'activitat-, sense un informe tècnic i d'una manera afanyada. El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, va reconèixer que «s'ha optat per canviar però anem una mica justos, jo també ho hagués fet abans». Tot i això, el canvi suposarà un estalvi, que reduirà la despesa a «uns 80.000 euros», va assegurar el cònsol, respecte als 120.000 d'abans. El conseller del PS+Independents, Joan Sans, va afegir que no s'ha fet un informe tècnic que doni suport a la proposta, «per exemple, s'ha estudiat la part pedagògica?», es va preguntar.

Sessió molt crítica / No va ser l'únic punt polèmic d'una sessió de Consell ben atapeïda. De fet, alguns consellers van reconèixer que fer l'assemblea de manera bimestral fa que s'acumulin massa temes a tractar i en ocasions, fins i tot, es debatin despeses que ja s'han executat. La minoria va votar en contra de la proposta d'acord de la Junta de Govern per aprovar una aportació extraordinària de 5.000 euros a l'associació de comuns.

A banda d'aquest punt, la polèmica també va sorgir per la licitació per part del Govern de la reforma per convertir el refugi de l'Illa en un refugi guardat. Mas va reconèixer que en aquest cas «hi ha hagut una precipitació per part del Govern», ja que el Comú volia dur a debat intern aquesta qüestió abans, ja que els encampadans són els propietaris de l'edifici, que es troba en un terreny de la parròquia d'Encamp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT