PUBLICITAT

Protecció Civil farà proves a l'aeroport Andorra-la Seu

  • La instal·lació està obligada a redactar un pla d'autoprotecció previ?
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
La sessió informativa d'ahir a les instal·lacions de l'aeroport. Foto: protecció civil

la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya (DGPC) i Aeroports de Catalunya van presentar ahir el simulacre que es farà l'última setmana de novembre a les instal·lacions de l'aeroport d'Andorra-la Seu. La presentació es va fer a la terminal de l'aeroport on van ser convocades les autoritats municipals i comarcals així com representants del Cos de Bombers de la Generalitat, del Cos de Mossos d'Esquadra, de la Policia Local de la Seu d'Urgell i personal d'Aeroports. El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, el director d'Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, i la directora del departament d'Interior a Lleida, Anna Miranda, van explicar el programa d'aquesta sessió que va incloure el Pla especial d'emergències aeronàutiques de Catalunya (AEROCAT), exposat pels tècnics de Protecció Civil del Departament d'Interior a Lleida.

L'escenari del simulacre serà un accident aeronàutic en què caldrà gestionar un accident amb múltiples víctimes, i es van tractar altres aspectes logístics i de coordinació. Així mateix, es va establir la data de la primera reunió de preparació de l'exercici, que comptarà amb tots els operatius i agents implicats. Es preveu la realització de com a mínim dues reunions en què es concretaran les accions dels diferents operatius i la seva cronologia.

L'aeroport d'Andorra-La Seu està obligat a redactar un Pla d'autoprotecció (PAU) per garantir les condicions d'autoprotecció i els mecanismes organitzatius davant de les situacions de risc previstes per causes internes o externes; i per establir els sistemes de coordinació entre l'aeroport i els serveis públics del sistema de protecció civil. El decret també obliga les activitats afectades a fer almenys un simulacre a l'any. Els exercicis són per posar a prova el PAU així com els plans de protecció civil superiors, municipals o autonòmics, que puguin ser activats en una emergència real. L'avaluació final del simulacre per part dels participants permet veure, entre d'altres, si és necessari revisar algun protocol o procediment d'actuació amb l'objectiu de millorar en eficàcia a l'hora de gestionar i fer front a les emergències. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT