PUBLICITAT

Torralba: «governar té un desgast i respectem la decisió de Martí»

  • El secretari general de Demòcrates per Andorra defensa continuar el projecte engegat fa quatre anys
g. gurdó / I. Martínez
andorra la vella

Periodic
El cap de Govern, Toni Martí, espera durant una pausa del ple parlamentari. Foto: TONY LARA

El secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Carles Torralba, va treure ferro ahir a les declaracions del cap de Govern, Toni Martí, en el sentit que renunciava a encapçalar la llista de DA a les properes eleccions legislatives. Torralba va argumentar que «entenc les paraules de Toni Martí de posar el seu càrrec a disposició de DA com un acte de democràcia interna, tenint en compte que la candidatura a les últimes legislatives es va fer al voltat d'un projecte i no d'un partit». Torralba va recordar que la consolidació de DA com a partit va venir després i que per tant, al moment de les eleccions «no es va seguir cap procés democràtic per escollir el candidat a cap de Govern».

El cap de Govern i president de DA, Toni Martí, va posar el càrrec a disposició del partit, dimecres a la nit en una reunió de l'executiva de DA. L'anunci de Martí deixava entreveure la possibilitat de que no es presenti a la reelecció com a cap de Govern a les properes eleccions legislatives. A més, ahir al matí ho va confirmar als mitjans de comunicació argumentant que «es tracta de valorar qui és el millor candidat». I va destacar la necessitat de «buscar un millor lideratge i si es troba, li donaré suport de forma indiscutible». No obstant això, Martí va matisar que la decisió de no optar a la reelecció no és definitiva perquè «res està tancat, tot està obert, però res comença ni s'acaba al tomb de l'Antoni Martí».

el candidat ideal / El secretari general de DA va defensar el projecte que va unir la formació al voltant de la candidatura de Martí i va argumentar que «queden quatre anys més i el cap de Govern hauria de continuar perquè per nosaltres és el líder». No obstant això, també va reconèixer que «governar té un desgast» responent a les objeccions de caire personal que va fer Martí per presentar-se a la reelecció, i va afirmar que « evidentment respectem la decisió que prengui». I va afegir que «ara s'obre una ronda per veure si algú més postula per encapçalar el projecte i presentar-se com a cap de llista». Torralba va dir que «no se sap si hi ha altres candidats perquè això es va anunciar ahir» –per dimecres– «i ara s'obre un temps per veure si hi ha gent que té ganes i il·lusió». I es va mostrar convençut que la decisió no debilita el partit, tot i que «el calendari és una mica complicat».

En un comunicat, el grup parlamentari demòcrata també va manifestar el seu respecte «per la decisió que pugui prendre el cap de Govern en relació al seu futur». No obstant això, va insistir en que «el fet de posar el càrrec a disposició de l'executiva del partit entra en la més absoluta normalitat del funcionament intern». La majoria parlamentària també va recordar que «és aquest òrgan qui ha de proposar el candidat més adient», i va reiterar que «el seu lideratge» –referint-se a Martí– «és clau dins del projecte de DA». Els demòcrates que seuen al Consell General van reiterar que «Antoni Martí és, sens dubte, el candidat que volem». Però, van concloure que «la nostra responsabilitat com a majoria parlamentària ens obliga a no avançar-nos als esdeveniments mentre la legislatura és viva».

desgast personal / El cap de Govern va admetre que acumula un cert desgast que «assumeixo perfectament, en sóc conscient i n'estic orgullós». I va insistir en que cal que «no donem per fet que l'única opció vàlida és la del senyor Toni Martí». I va defensar els companys de viatge dient que «tenim la sort que dins de DA hi ha gent capacitada, fins i tot més que jo, per liderar aquest nou impuls necessari per a Andorra, la pròxima legislatura».

Martí va justificar la renúncia per «un criteri d'utilitat perquè més enllà de les persones, hi ha el projecte». I va reiterar que «cal trobar la persona més adequada per mantenir el rumb la propera legislatura i mantenir les reformes que s'han començat i que han de continuar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT