PUBLICITAT

Els cantaires deixaran el cor si el Consorci no readmet Metayer

  • Adverteixen que no assistiran al pròxim assaig, convocat per a aquest divendres
  • Gerard Claret, Jordi Barceló i Òscar Sánchez dirigiran la formació interinament
A. L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Metayer dirigeix un assaig dels Petits cantors: una imatge que no es repetirà. Foto: EL PERIÒDIC

L'afer Metayer s'enverina de forma preocupant, davant la inquietud dels afectats i del silenci oficial. Cantors i excantors han convocat per a aquesta tarda una sentada a la Casa de la Vall per protestar per la destitució fulminant de qui ha sigut l'única directora del Cor durant els seus 19 anys de vida. Una destitució acordada divendres pel Consorci dels Petits cantors --integrat pel Ministeri de Cultura, el Comú d'Encamp i l'església de Santa Eulàlia-- i que no li va ser comunicada a Metayer fins dilluns. Però no es tracta només del que serà una protesta amb pocs precedents en la vida pública, i encara menys en l'àmbit cultural: els cantors i excantors consultats ahir per EL PERIÒDIC --mitja dotzena, que representen, diuen, el sentiment general del Cor, i que asseguren haver aplegat el suport de mig centenar llarg de col.legues-- amenacen ara amb una deserció massiva si el consorci no fa marxa enrere i readmet Metayer.

Una amenaça que estan disposats a portar a la pràctica aquest mateix divendres, en el primer assaig programat de la nova era post-Metayer: "Cap nen anirà als assajos si no és amb la nostra directora", advertia ahir un dels portaveus dels cantors. El cert és que totes les opinions recollides pel PERIÒDIC reflecteixen la perplexitat, la indignació i el sentiment d'injustícia que coven els pupils de la ja exdirectora del Cor nacional davant d'una decisió, diuen, absolutament inesperada, que els va agafar per sorpresa. Se senten "tristos", "confusos", "indignats", "ultratjatjats" i "disgustats" per la forma com s'ha fulminat una professional que consideren "peça clau d'aquesta institució, que ens ha ensenyat disciplina com ningú, i a estimar Andorra i representar-la amb orgull a l'estranger".

DIRECCIÓ INTERINA I TRIPARTITA
El mutisme oficial sobre les causes de la destitució, que s'allarga ja cinc dies amb l'excusa que el consorci vol informar-ne abans els pares dels cantors, ha generat tota mena de suspicàcies. Un dels cantors atribueix la mesura als "interessos i maquinacions" que han provocat la "conclusió indigna d'una carrera de 20 anys promovent la cultura i el nom d'Andorra per tot el món". De fet, pares i cantors estan convocats aquesta nit a una reunió en què s'espera la compareixença del gerent del Cor, Pep Farràs, de la ministra de Cultura, Susanna Vela, i del director de Promoció cultural, Joan Sans. El laconisme oficial davant d'una mesura sense precedents només el va trencar ahir l'escarransit comunicat en què el consorci donava compte de la nova direcció dels Petits cantors, amb el violinista i concertino director de l'Orquestra Nacional, Gerard Claret; el pianista i director de l'Escola de música de la Massana, Jordi Barceló, i el director adjunt de la coral Rocafort, Òscar Sánchez. Una direcció tripartita que funcionarà de forma interina "mentre es treballa en la cerca de la nova direcció artística", i que ha de garantir, diu el comunicat, "que la feina dels cantors no s'aturi". Això serà, però, si queden cantors a qui dirigir.

[email protected]

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT