PUBLICITAT

La CTP proposa una xarxa de treball conjunta entre el clústers

  • L'objectiu és agrupar els organismes segons la seva temàtica
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge de la sessió plenària al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, ahir Foto: EL PERIÒDIC

L'ús de clústers per sumar els esforços de les empreses i entitats dels diferents sectors i segments de mercat és molt habitual. La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) vol aprofitar els avantatges que podria aportar el fet de crear una xarxa de treball conjunta entre els clústers existents a Andorra i a les regions franceses i les comunitats autònomes espanyoles que formen part de la CTP. Així ho va afirmar durant la sessió plenària d'ahir que es va celebrar al Centre de Congressos d'Andorra la Vella i que servia per cloure els dos dies de jornades.

El secretari general de l'Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera (OACT), Pere Roquet, va assegurar durant la roda posterior al plenari que un dels objectius és d'agrupar clústers per treballar de forma conjunta. Roquet va insistir en la necessitat de desenvolupar projecte de cooperació que queden al marge del pressupost que destina Europa al Programa de Cooperació Transfrontera Espanya-França-Andorra (Poctefa), gestionat per la mateixa CTP des del 2007. Roquet va considerar que el Poctefa és un «forat negre» en el sentit que treu molt del temps del que disposa la CTP per reunir-se. Roque va afegir que «hi ha una necessitat de tenir una activitat paral·lela al Poctefa i donar un impuls al concepte de cooperació».

Difícil consens / Un dels problemes de l'organisme és la dificultat d'arribar a consens entre els vuits membres que formen part de la CTP i que han de prendre les decisions per unanimitat, perquè «si un no està d'acord, ja no hi ha consens». Roquet va considerar que «cal fer una reflexió profunda» per poder tirar endavant els projectes pendents que s'exclouen del Poctefa. Els propers 26 i 27 de novembre Andorra acollirà una reunió convocada per pels membres del comitè executiu de l'organisme i Roquet creu que ha de servir «per fer tot el possible per arribar al consens» per desenvolupar idees pels projectes pendents.

Poctefa 2014-2020 / La directora de la CTP, Cristina Prat, va explicar que de cara primavera-estiu de l'any vinent «s'obrirà la convocatòria per als nous projectes» susceptibles d'entrar als pressupostos del 2014-2020 del Poctefa i que es començarien a desenvolupar a principis del 2016. Roquet va afegir que pel període anterior ja hi ha hagut «empreses i organismes andorrans que han participat en els projectes» i va destacar el benefici que aporten al país «sense pensar en una repercussió econòmica directa». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT