PUBLICITAT

Josep Girones guanya el Fiter i Rossell amb Presidi major

  • Dels 57.050 euros en premis se n'han concedit 26.750, la resta han quedat deserts
EL PERIÒDIC
SAN JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els guanyadors amb el ministre de Cultura, Albert Esteve, posant per la fotografia de família ahir a la nit.
Foto: TONY LARA

l Premi Fiter i Rossell de novel·la 2014 que atorga el Govern d'Andorra amb 15.000 euros ha estat pel tarragoní Josep Girones i Descarrega, per la seva obra Presidi major. Aquest és el premi de més quantitat econòmica de tots els que es van lliurar ahir en el marc de la XXXVII Nit Literària d'Andorra, que va tenir lloc al Centre cultural i de congressos de Sant Julià de Lòria.

El Cercle de les Arts i de les Lletres va voler destacar que aquest any, encara que amb menys participació en els premis atorgats, la qualitat ha augmentat. Dels nou premis, s'han atorgat cinc i altres quatre han quedat deserts. Els premis ascendien en total a 57.050 euros, però només se n'han concedit 26.750.

El premi Grandalla de Poesia Crèdit Andorrà ha estat per al barceloní Joan Asbert Luengo, per la seva obra Poesia en models. El Sant Carles Borromeu de Contes i Narracions concedit per MoraBanc va ser per a Rosa Pagés, del Baix Camp, per L'error. Finalment, el premi Sant Miquel d'Engolasters Assaig Literari va ser per al lliedatà Josep Maria Sala-Valldaura per La poesia catalana i el silenci. Tot dient el què calia…; mentre que el Premi Tristaina de Periodisme per RTVA, pel seu reportatge sobre la visita de François Hollande. La resta han quedat deserts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT