PUBLICITAT

Cinca defensa la Llei del pla de pensions de la Funció Pública

  • Reconeix que l'aplicació de la llei es pot dilatar si entra en una espiral judicial però n'avala la filosofia
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Foto:TONY LARA

El ministre de Finances i de la Funció Pública, Jordi Cinca, va reconèixer ahir la possibilitat de que la Llei qualificada del pla de pensions de la Funció Pública pugui entrar en una espiral judicial, si el recurs que volen presentar els funcionaris de l’Administració de Justícia és acceptat per la Batllia, que al seu torn l’elevaria al Tribunal Constitucional. I és que el ministre, tot i que va dir que «de moment encara no se’n ha presentat cap», referint-se a l’anunciat recurs que també vol presentar la Plataforma Sindical del funcionariat, va afegir que «serà un procés llarg, però això no canviarà l’esperit de la Llei que és dotar el funcionariat d’un fons modern i sostenible».
Cinca va afirmar que «el Govern actuarà d’acord amb qualsevol sentència que afecti la Llei de manera parcial o total», però va matisar que «reprendriem el tema amb el mateix objectiu», en el cas que hagués de tornar a fer la feina feta. I va concloure que «la filosofia no és altre que preservar els fons i fer-los sostenibles». Cinca va fer aquestes declaracions en el torn de preguntes posterior a la roda de premsa setmanal que convoca per anunciar les decisions del Consell de Ministres. I també va anunciar que el Govern ha modificat el projecte de llei qualificada reguladora de les mesures de conflicte col·lectiu que recull el dret de vaga i l’aturada patronal.

Dret de vaga / El ministre va explicar que un dels canvis afecta el sistema per determinar els serveis mínims que cal complir. I va concretar que «amb aquest canvi el procés per determinar els serveis mínims serà més llarg», perquè «hi haurà d’haver una negociació prèvia entre el patró i els treballadors».
En el primer projecte de llei, el Govern havia previst que fos l’empresari qui determinés els serveis mínims i, si els treballadors no ho acceptaven, el Govern faria d’àrbitre. El text es va presentar dimecres de la setmana passada però amb la reserva de que quedava obert a les aportacions que hi poguessin fer els actors socials.
El ministre va concretar que el projecte de llei, ja modificat, se sotmetrà la setmana que ve als agents socials, sindicats i patronals, i a la Comissió Consultiva. Cinca va explicar que les modificacions responien a l’anàlisi dels tècnics del ministeri de Justícia i Interior així com a «les reflexions que hem anat fent des del Govern».
Cinca no va voler entrar en més detalls perquè després d’aquesta reunió, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, «podrà explicar millor la modificació i sobretot quins aspectes aporten els agents socials i quins s’acaben incorporant». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT