PUBLICITAT

L'Hospital es posa al dia i tindrà els arxius informatitzats el 2015

  • El 90% de la informació ja està informatitzada i el procés donarà més visibilitat als expedients clínics
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Josep Maria Casanellas impartint la conferència ahir al personal de l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell Foto: TONY LARA

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell podria tenir tot l'arxiu digitalitzat al llarg de l'any que ve, segons va anunciar ahir al migdia el responsable de l'àrea de Qualitat del SAAS, Josep Maria Casanellas, en el marc de la sessió clínica titulada Hospital sense papers per al 2015. Casanellas va explicar que un dels principals objectius és avançar cap a la integració de la informació, per tal que els professionals mèdics de qualsevol departament la puguin consultar. Actualment, aquesta integració és gairebé del 90%. Un altre aspecte en el qual també va posar molt d'èmfasi va ser la necessitat de fer tots aquests processos garantint la confidencialitat de la informació.

Casanellas va insistir en que «la digitalització de l'arxiu de l'Hospital és un dels passos més importants que s'estan fent a hores d'ara a nivell organitzatiu al centre». El responsable de Qualitat del SAAS va admetre que «pensar en un hospital sense papers és una mica pretensiós». El paper continuarà sent necessari si més no per «una qüestió estrictament legal», va matisar Casanellas afegint que «sempre caldrà mantenir alguns documents en format paper». No obstant això, també va destacar que ja s'està treballant per tal d'aconseguir tenir tot l'arxiu, o almenys una part substancial, digitalitzat al llarg de l'any que ve. «Un cop feta aquesta acció» va afegir que «caldrà entrar en cada circuit on hi hagi alguna documentació amb paper, i hem de mirar quina és la millor forma de digitalitzar-la».

A l'hora de fer aquest procés, però, Casanellas va destacar que cal tenir en compte dos aspectes primordials. D'una banda, s'ha de disposar «d'un sistema d'informació plenament integrat, sense compartiments estancs, de manera que la informació d'un pacient no pugui quedar aïllada en un departament», perquè l'objectiu final és que qualsevol professional sanitari tingui una visió global de l'expedient clínic d'un pacient. Casanellas va assegurar que aquesta integració ja es compleix en un 90%, però l'altre aspecte important de la mateixa és la confidencialitat.

confidencialitat / Per tal de dur a terme aquest procés de digitalització i integració documental, Casanellas va remarcar que «hem de garantir que aquesta informació que estem utilitzant i conservant es faci servir de forma que es garanteixi la confidencialitat». En aquest sentit, el responsable de l'Àrea de qualitat del SAAS va insistir en que «el concepte de confidencialitat està plenament garantit, però hem d'anar potenciant al màxim les eines que ens ajudin a mantenir-lo».

Casanellas va fer aquestes declaracions ahir al migdia en el marc de la sessió clínica titulada Hospital sense papers per al 2015, que va comptat amb la presència d'una cinquantena de professionals sanitaris de l'Hospital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT