PUBLICITAT

Salut manté la vigilància en detectar un nou cas

  • L'afectat és un home resident de mitjana edat veí del nucli urbà central
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

El ministeri de Salut i Benestar va confirmar ahir a la tarda un nou cas de pneumònia comunitària atípica per legionel·la. I va anunciar que intensificava les accions de vigilància amb l'objectiu d'identificar qualsevol possible focus d'emissió, tot i que les anàlisis efectuades fins ara donen un resultat negatiu. Salut va explicar que a partir de l'aparició del segon cas confirmat, es va inspeccionar i es van prendre mostres a les torres de refrigeració –instal·lacions de major risc– i no es va trobar cap deficiència. De la mateixa manera, els resultats de les anàlisis van ser negatius. El mateix procediment es va seguir en altres instal·lacions de risc com el túnel de rentat de vehicles proper al lloc de treball del primer afectat, el nebulitzador per a verdures i fruites d'un establiment comercial visitat pel segon pacient així com les dutxes dels domicilis dels afectats residents al Principat. En lloc no es va detectar cap anomalia i tots els resultats van donar negatiu.

Paral·lelament, també es va revisar i actualitzar el cens d'instal·lacions de risc per a la propagació de la legionel·la (fonts ornamentals, regs per aspersió, vehicles de reg i vehicles de neteja) i es va procedir a controlar les obres en actiu amb moviments de terra en llocs propers a cursos hídrics que podien ser de risc.

Amb la notificació del quart cas confirmat, es van fer controls en les instal·lacions catalogades com de menor risc: fonts ornamentals, regs per aspersió, vehicles de neteja i vehicles de reg. En concret, es va actuar a les parròquies d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany, atès que el recorregut habitual del darrer afectat, un home resident de mitjana edat, es troba en el nucli urbà central, zona de gran afluència de vianants.

En col·laboració amb aquests dos comuns i com a mesura excepcional de prevenció, les fonts ornamentals estan aturades i es fan accions de neteja i desinfecció dels dipòsits d'aigua dels vehicles de neteja i de reg.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT