PUBLICITAT

Els CNDI beneficiaran les empreses que operin fora

  • Els experts auguren grans oportunitats sobretot en les noves tecnologies
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jordi Alcobé, Jordi Cinca i Gilbert Saboya conversen amb Josep Maria Gassó Foto: ANA / M.T.

Els experts en convenis de doble imposició veuen grans oportunitats per a les empreses andorranes o per a les que s'instal·lin a Andorra i vulguin operar a l'estranger. L'advocat i president de l'Associació d'Assessors Tributaris i Fiscals d'Andorra, Jean Michel Rascagneres, i l'advocat i soci del bufet Cuatrecasas, expert en CNDI, Joan Hortalà, van coincidir a destacar que aquests convenis suposen sobretot un gran avantatge per a les empreses andorranes que vulguin operar a l'estranger, ja que mentre no hi estiguin establertes podran mantenir la tributació del Principat. Així, Hortalà considera que és una gran oportunitat sobretot per a les empreses que operen amb noves tecnologies. Els advocats van fer aquestes declaracions en el marc de la celebració d'Els matins de l'Agència, que organitzen RSM Gassó i l'Agència de Notícies Andorrana.

Rascagneres va voler remarcar que els grans beneficis dels CNDI seran sobretot per a les empreses andorranes i el seu desenvolupament a l'estranger, ja que fins ara havien de fer front als impostos andorrans i als del país on anessin. Amb el conveni signat amb França, es limita en quins casos s'ha de tributar a un país i en quins casos a l'altre, i la intenció és que això sigui així cada vegada amb més països.

D'altra banda, pel que fa als immobles, sempre tributen al lloc on estan, i les persones físiques al lloc on tenen la residència. D'aquesta manera, un resident a Andorra que treballi durant una temporada a França hauria de tributar a Andorra, i no a França, i per tant seria més atractiva la seva contractació per a l'empresa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT