PUBLICITAT

Format consolidat

  • L'Andorra Ultra Trail Vallnord 2015 està a punt d'obrir inscripcions mantenint les mateixes carreres
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alguns participants passen per la zona dels plans d'Arcalís, en l'edició de l'any passat de l'AUTV Foto: ÀLEX LARA

La maquinària de l'Andorra Ultra Trail (AUTV) 2015 està ben a prop de començar a funcionar. L'organització, Cims Màgics, ho té ja tot a punt per obrir les inscripcions en aquest mes de novembre, i tirant més cap a la primera quinzena que cap a la segona. Segons va assegurar ahir a aquest rotatiu Válerie Lafleur: «Anunciarem ràpid la data i hora d'obertura. És imminent».

De sorpreses preparades no n'hi ha gaires. Després de set edicions, sembla que l'AUTV ha trobat un format idoni. Els dos primers anys es van fer una Ultra i un Trail, però es van modificar les distàncies; al tercer es va donar un salt a sis –Ronda solo o per relleus, Ultra Mític i Iniciàtic, Trail i Solidaritrail; al 2012 es va suprimir l'Iniciàtic; l'any passat es va suprimir la Ronda per relleus, es va afegir el Celestrail i es va canviar el Trail de 36km. per la Marató; i aquest any, per primera vegada, no hi ha canvis respecte del 2014: Ronda dels Cims, Mític, Celestrail, Marató i Solidaritrail.

RONDA DELS CIMS AMB MÉS DESNIVELL / Sí que hi ha petites variacions en els recorreguts. Destaca, sobretot, la modificació en la Ronda dels Cims, que mantindrà la distància (170 km.) però augmentarà en 500 metres el desnivell, tant positiu com negatiu, per fixar-lo en 13.500. «Sabem que a la gent que corre aquestes distàncies els agrada la duresa i també hem volgut fer algunes alteracions en parts del traçat buscant més bellesa en els paisatges», va argumentar Lafleur. Així doncs la prova reina imitarà el Mític i Celestrail després de la Portella de Sanfons (quilòmetre 53) i a la sortida del Comapedrosa es passarà per les cresta del Cap de l'Ovella fent la volta fins el Port de Cabús per baixar aSetúria i pujar al Coll de la Botella.

D'altra banda suprimirà el tram del Coll de la Gallina de Fontaneda que s'està asfaltant per acollir finals de muntanya de la Vuelta ciclista a Espanya i, per contra, després de la Margineda (quilòmetre 75) s'anirà per la famosa pujada de Costa Seda per anar cap a Certès, Llumaneres fins a Colma Bella, igual que el Mític.

A més, des del Pic Negre (quilòmetre 99) se seguirà tota la cresta fins a la collada de la Caülla, on el recorregut serà comú amb el Mític per arribar al refugi del Prat Primer i endinsar-se a la Vall del Madriu.

MÍTIC I CELESTRAIL TAMBÉ AMB RETOCS / Les altres dues curses de més distància, el Mític (112 km.) i el Celestrail (83), també tenen els seus retocs. Com la Ronda dels Cims, hi ha el mateix canvi passada la Portella de Sanfons, que per a aquestes curses serà el quilòmetre 24 enlloc del 53. L'altra variació neix a la sortida del poble de Llorts (quilòmetre 6), on s'agafarà la direcció de Sedornet, per passar pel coll de les Cases, la Coma Aubosa i arribar a les bordes dels Prats Nous.

INSCRIPCIONS FINS EL 25 DE MAIG / Una vegada s'obrin les inscripcions, les tarifes per apuntar-se a les curses s'aniran fent cares a mida que s'apropa a la data de l'AUTV 2015, que serà del 25 al 28 de juny. Fins el 31 de desembre hi haurà la tarifa més baixa; una segona fins el 15 de març i l'última fins el dia que es tanquin les inscripcions, el 25 de maig. El Solidaritrail, l'inscripció del qual és gratuïta, tindrà com data límit el 20 de juny.

LA RONDA DELS CIMS OBRE LA ‘FESTA' / Quant a les inscripcions, es conserva el màxim xifrat en 2.850 corredors, segons Cimc Màgics el sostre quant a participació tal i com està estructurada l'AUTV. També es coneixen els horaris. La Ronda dels Cims permet fins a 400 inscrits i la sortida serà el 26 de juny a les set del matí, donant així el tret de sortida a l'AUTV. Tot i que el termini no s'ha obert, Roberto Heras, qui té el rècord de la cursa en 30h 4min, s'ha interessat en tornar per superar la plusmarca.

La Mític serà la segona en activar-se, també el 26 de juny a les deu de la nit i amb un límit de 550 corredors; la següent serà el Celestrail, també amb un sostre de 550 participants, la mitjanit de l'endemà dissabte 27; la Marató té una cabuda per a 750 i començarà a les vuit del matí; i el diumenge a les nou del matí hi haurà el Solidaritrail, amb un sostre de 600 corredors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT