PUBLICITAT

Andorra Turisme inicia les «reparacions d'urgència» de les obres exposades

  • L'organització de l'esdeveniment diu que té la voluntat de «reconstruir» la ?Fashion Victim' de l'Eve Ariza, la més malmesa
LAIA F. MAROT
ESCALDES- ENGORDANY

Periodic
L' ?Humà' de Joan Pastor que es va quedar sense mans. Foto: ÀLEX LARA

Explicàvem ahir en aquest racó de diari que diverses obres d'art creades per a la Shopping Night van ser ‘maltractades' pel públic. Entre les més perjudicades, la Fashion Victim de l'Eve Ariza, les dues escultures de la sèrie My Closet de la Mercè Ciaurriz (la Sabata de davant de l'Escale i la Model a l'Avinguda Meritxell), el Gegant de Moda de l'Òscar Fernàndez i cal afegir-hi un dels Humans de Joan Pastor, al qual li van mutilar les mans.

Davant la sorpresa de les reaccions que va tenir la gent amb les obres d'art del carrer, Andorra Turisme està treballant en les accions a dur a terme, ja que en principi, aquestes creacions havien d'estar exposades als carrers de l'eix comercial fins al 16 de novembre. En primer lloc, tal i com van informar des de l'organització, ahir es van iniciar les «reparacions d'urgència».

De moment, han decidit retirar de la via pública l'escultura de l'Eve Ariza (Fashion Victim) que és la que ha patit més desperfectes; estava formada per una estructura feta amb bosses, i, tal i com informava la mateixa artista en aquest rotatiu, gent de totes les edats, «no nens fent gamberrades», sinó tot tipus de gent, i a plena llum del dia, davant de tothom, decidia agafar i emportar-se les bosses, molts d'ells pensant-se que aquestes tenien premi. «La gent la va utilitzar com a diana, es van endur totes les bosses», vaja, «no sé si com a un joc o no», però la conclusió és que «la gent l'ha tractat fatal».

Segons Andorra Turisme, «la voluntat és reconstruir-la», tot i així l'artista va afirmar el passat diumenge que «l'estructura de les bosses m'ha costat molt temps fer-la, i jo no tornaré a començar».

D'altra banda, l'escultura Humans del Joan Pastor – situada al passadís de l'Escale– ja ha estat reparada.

Mancaria saber com es solucionarà que la gent no intervingui en les escultures de penjadors de Ciaurriz.

Les d'ahir són «les accions immediates» que s'han realitzat per tal de reparar d'urgència les obres exposades, però Andorra Turisme segueix treballant en analitzar altres opcions de les quals s'estan ultimant els detalls i que encara no n'han informat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT