PUBLICITAT

El Govern titlla d'ineficaces les mesures del comerç del PS

  • Alcobé afirma que algunes mesures són perjudicials per al sector
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos joves observen un aparador de l'avinguda Carlemany Foto: TONY LARA

El Govern va fer públic ahir el seu criteri sobre la proposició de llei de reactivació del comerç presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata. El criteri és negatiu perquè l'Executiu considera que les mesures proposades no tenen un efecte sobre l'objecte del text, que és la reactivació comercial i que, en alguns casos, topen amb regulacions ja existents, «fet que podria arribar a confondre i inclús perjudicar el comerciant o el consumidor·.

El criteri del Govern, signat pel ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, assegura que no comparteix la motivació de la proposició de llei del PS, la qual considera que els canvis legislatius que s'estan implantant «han tingut una afectació molt negativa en l'activitat comercial», i l'escrit defensa les mesures ja introduïdes per beneficiar aquest sector.

A més, el Govern dubta que les mesures que proposa el PS (regulació de les comissions bancàries, procés simplificat per expedicions comercials, reducció del preavís i de la indemnització per deixar locals i creació de taules de Turisme i Comerç), siguin realment efectives i afegeix que algunes d'elles no requereixen la regulació per llei.

El criteri del Govern va més enllà i assegura que algunes mesures podrien arribar a perjudicar el comerciant o consumidor, ja que topen amb regulacions ja existents, com la Llei de competència efectiva, i les ultimes modificacions de regulació del període de preavís i en matèria de procediments simplificats.

Finalment, pel que fa a l'establiment d'uns límits en les comissions bancàries per operacions amb targetes, el Govern reconeix que estan basats en la legislació europea, però que aquesta encara està en procés de tramitació, i alerta que la proposició de llei no diferencia entre les operacions amb targetes nacionals i estrangeres.

Per tot plegat, el Govern assegura que la seva responsabilitat és donar resposta a les necessitats i expectatives dels ciutadans, empresaris, comerciants i consumidors, «i lamentablment, en cap cas, les mesures incloses en la proposició de llei permetran donar compliment al seu títol ni a la seva motivació».

REDUIR LES COMISSIONS / La proposició de llei presentada pel PS a principis de mes anaven dirigides, tal i com va anunciar el primer secretari del PS, Pere López, a millorar la competitivitat del sector, un dels més afectats per la greu crisi dels últims anys i pal de paller del model econòmic del país.

Un dels punts se centra en la importància de limitar les comissions que cobren les entitats bancàries quan l'usuari fa una compra amb targeta. Les bases de la proposició de llei que presentarà el PS recull la voluntat de reduir al 0,3% les comissions quan es realitza el pagament amb targeta de crèdit i al 0,2% quan es fa amb targeta de dèbit, «uns percentatges molt inferiors als que tenim ara», va assegurar López.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT