PUBLICITAT

¿Segur que era avui la vaga?

  • La reivindicació es viu sense incidents: la Duana registra la meitat d'activitat que un dia normal
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La zona d'aparcament de camions buida, ahir al matí. Foto: TONY LARA

Més que un dia de vaga, semblava un dia de festa. L'activitat registrada ahir a la Duana hispanoandorrana va ser més fluixa de l'habitual. Les crides als transportistes perquè reubiquessin la seva activitat, un dia abans o un dia després, va funcionar. El director de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, va explicar que el trànsit de mercaderies es va reduir «a la meitat».

En xifres, si un dia de cada dia passen uns 250 vehicles per fer tràmits a la Duana, ahir es van despatxar «al voltant de 140 camions», va explicar Hinojosa. Només es van registrar alguns pics d'activitat però sense incidències, a les hores puntes, com a primera hora del matí, al migdia i a primera hora de la tarda.

La valoració global del Govern, per tot, és positiva. «Estem satisfets, s'han respectat els serveis mínims», va assegurar Hinojosa, i tot s'ha desenvolupat «sota una normalitat absoluta». La vaga va tenir un seguiment elevat, va afegir en unes declaracions realitzades al migdia, després de rebre la visita a la mateixa duana del cap de Govern, Toni Martí, que va comprovar in situ la normalitat i calma.

La mateixa situació es va viure a la Duana del Pas de la Casa, va assegurar el director de Tributs i Fronteres, on ja en general es genera menys trànsit. També van funcionar amb serveis mínims.

Qui no estava tan contenta amb el desenvolupament de la vaga és l'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d'Andorra. El seu gerent, Víctor Filloy, va lamentar que la protesta sí que va tenir repercussió en el sector pels canvis que es van haver de fer en la gestió dels viatges, i va afegir que això ha suposat uns «costos afegits» perquè en molts casos s'haurà de «doblar viatges» altres dies. Aixi, Filloy va demanar als funcionaris i a les autoritats «que arribin a un consens» per tal que no es tornin a repetir jornades de vaga com la d'ahir o la setmana passada, informa l'ANA.

Seguí critica la llei de vaga

En la mateixa línia de satisfacció que el Govern es va mostrar el president del Sindicat de Funcionaris de Duana, Joan Seguí. Va assegurar que tot havia anat bé i que s'havien respectat els serveis mínims «per no molestar l'activitat del país».

Seguí, però, va aprofitar per mostrar-se molt crític amb el projecte de llei de vaga aprovat en Consell de Ministres dimecres passat. «Considerar que la vaga de zel és un abús del treballador és deplorable, brutal, i si Andorra ha de quedar catal·logada pels estaments internacionals com a poc o gens democràtica ens encarregarem de fer-ho», va amenaçar. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT