PUBLICITAT

Guanyar, sí o sí

  • Vèncer l'Herbalife a casa és fonamental per no perdre el ritme de la competició
RAFA MORA /IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Thomas Schreiner, que ja porta dos partits sent el base de referència del seu equip, al Nou Congost el passat diumenge contra el Manresa Foto: EL PERIÒDIC

Segurament hi ha discursos innegables. El BC MoraBanc Andorra intenta traslladar un missatge de calma perquè asseguren que la Lliga ACB és molt complicada i no només no es pot guanyar sempre, sinó que una victòria té regust de glòria perquè es venen molt cares. Portem quatre jornades i arribem a la cinquena pensant en guanyar, sí o sí. Perquè és necessari per no perdre el ritme de la competició, i també perquè fer-ho al Poliesportiu almenys serveix per deixar-li clar al públic del Principat que l'equip respon davant dels seus aficionats. L'Herbalife Gran Canaria d'Aíto García Reneses és el rival d'aquest dissabte (21.00h), i no serà fàcil, perquè a més arriba reforçat pel seu triomf de dimecres a la pista del Dijon, en partit de l'Eurocup (69-71).

La imatge en la classificació amb només un triomf és acceptable sabent que cada partit és una guerra. Joan Peñarroya, el tècnic del MoraBanc, respira tranquil perquè està convençut que almenys, quan s'ha perdut, l'equip ha estat «competitiu». Això és cert, és clar, però també que el públic, a qui tant se li demana que acudeixi en massa al Poliesportiu, el que vol són victòries més enllà d'un joc vistós i un cartell d'equip bregador. L'Herbalife, en tot cas, no serà un rival fàcil, i d'això en sap Peñarroya, que coneix els equips de la Lliga ACB de memòria. Tot i vèncer als canaris en pretemporada, el que s'espera per aquest dissabte és una altra cosa: «Espero que hi hagi moltes similituds, però això és competició oficial i ells vénen necessitats de guanyar perquè tot i que no és gens il·lògic tenir aquestes derrotes (l'Herbalife té el mateix bagatge que els andorrans, un triomf i tres partits perduts), per a un equip que aspira a posicions de play-off i que en els últims anys ha estat entre els cinc primers, ara no estan on ells volen». L'Herbalife, segons Peñarroya, «té tres derrotes i ens ha de guanyar sí o sí». És un rival «que ens triplica el nostre pressupost i ha perdut tres partits, però contra tres equips que jugaran les semifinals de la Lliga segur: Barça, Madrid i Unicaja».

EL MORABANC VOL MILLORAR / L'equip andorrà va cometre errades en el passat partit contra la Bruixa d'Or Manresa que el cos tècnic vol apartar del camí: «Nosaltres hem de treballar, millorar situacions del darrer partit». Per això, Peñarroya insisteix en la idea de què té un equip que si fa la feina bé, no ha de tenir por a cap conjunt de la present temporada: «Estem convençuts que al nostre nivell tindrem opcions de guanyar».

ELS NÚMEROS PARLEN / No hi ha grans distàncies entre els dos equips si s'analitzen les estadístiques. Això sí, destaca que l'Herbalife és el pitjor equip de la Lliga en atac, amb 257 punts totals, una mitjana de 64,25. Els andorrans, per la seva part, són a meitat taula amb 311 punts en total a una mitjana de 77,75 per matx. El millor equip en aquesta estadística és el Real Madrid amb 343 i 85,75 de mitjana, seguit pel Valencia Basket (333 i 83,25).

Pel que fa a la valoració, el MoraBanc és el 7è equip amb 84,75 de mitjana, mentre que l'Herbalife és 13è amb 73. Amb 95,75 punts de valoració de mitjana es troben en la part alta Unicaja, Madrid i Barça.

LA BAIXA DE SADA «NO CONDICIONA» / La participació de Víctor Sada aquest dissabte al Poliesportiu sembla quimèrica atès que segueix un procès de recuperació i que, a més, suma dues setmanes sense entrenar ni jugar. En tot cas, el jugador, que pot ser a la banqueta perquè el tractament sembla que fa efecte, necessitaria un nou procés de condicionament físic per posar-se al ritme dels companys. És per això que el MoraBanc prepara cada partit sense pensar en ell: «No ens condiciona el dubte. Víctor no hi és i per tant no podem comptar amb ell». Peñarroya creu que, en tot cas, «després ja veurem què passa»: «Preparem la setmana sense la seva presència, sabem que continuarem estant els mateixos».

S'ESPERA LA RECUPERACIÓ DEL BASE / En el MoraBanc esperen la recuperació de Sada per saber si han d'incorporar algun jugador, o fins i tot saber si Asier Zengotitabengoa, que encara no és disponible, decidirà si es queda al Principat o es busca equip, tal com se li ha suggerit en informar-lo en el seu moment de què no disposarà de molts minuts. Mentre això no passa, el club no mou fitxa, tot i que no deixa de mirar de reüll al mercat. «Som Andorra, falta un jugador... i tres o quatre. No ens pensem que som el que no som. Tenim les possibilitats i mitjans que tenim i aquest club mai ha estirat més el braç que la màniga. Estic convençut que amb el que tenim ens en sortirem, però tranquil·litat», va manifestar el tècnic.

QUINO COLOM, EN EL CINC D'OCTUBRE /El cinc inicial d'octubre, segons l'ACB, compta amb l'andorrà Quino Colom, del Bilbao Basket, que ha sumat 9,3 punts, 4,5 rebots, 5,8 assistències amb 16,5 de valoració.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT