PUBLICITAT

Els funcionaris molt decebuts

  • Diuen que la regulació presentada ahir és feta a mida per al sector públic
ARNAU COLOMINAS / GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

La Plataforma Sindical convoca per aquesta tarda una concentració davant el Consell General per continuar protestant contra el projecte de llei del pla de jubilació dels funcionaris que es debatrà avui, i a la que no participarà el Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP). El portaveu de la Plataforma, Joan Torra, es va mostrar ahir poc entusiasmat per la convocatòria però sobretot pel projecte de llei per regular el dret de vaga que va presentar el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot.

Torra va dir que «serem els de sempre, els duaners, els policies, els bombers, els agents del centre penitenciari i potser algun treballador de l'Administració central», i no va amagar la seva decepció per la decisió dels mestres de no acudir a la cita.

«El SEP considera que amb la vaga que va convocar l'altre dia ja ha complert per demostrar que ens dóna suport». El portaveu va tornar a enumerar els punts de desacord amb el projecte de llei que «avui aprovarà el Consell General, no en tenim cap dubte», va anunciar Torra, i va lamentar una vegada més, l'edat de prejubilació per als cossos especials que la llei fixarà en 60 anys; el fet que la llei sigui retroactiva per als funcionaris –sobretot els policies– que van entrar a treballar abans del 2004 i per tant, podien aspirar a unes condicions de prejubilació que «ara se'ls treuen».

No obstant això, Torra va reconèixer que les negociacions amb el grup parlamentari de DA «han elevat el nombre de persones que es poden prejubilar de 90 a més de 200, però la llei continua sent injusta i a més, es carrega els funcionaris quan diu que a partir d'ara els treballadors que contracti l'Administració seran agents que es regiran pel Codi de relacions laborals en lloc del Codi de la Funció Pública».

dret de vaga / El portaveu de la Plataforma també va mostrar el seu desencís pel projecte de llei reguladora del dret de vaga explicant que «ara per ara no hi ha cap sindicat a Andorra prou representatiu, segons el projecte de llei, per poder convocar una vaga». Torra va explicar que «segons la llei només són prou representatius els sindicats que tinguin un delegat de personal de l'empresa» i va reiterar que «no hi ha cap sindicat, ni els nostres, que reuneixi aquest requisit».

I va carregar contra el Govern argumentant que «han fet una llei per a 1.800 funcionaris i no per altres 35.000 treballadors que hi ha al país i que no poden ni obrir la boca». I va lamentar que «mentrestant es vol fer creure que Andorra és com els altres països» i es va exclamar que «aquest teatre s'ha d'acabar perquè la tradició sindical no existeix; a França quan fas vaga i no cobres, les assegurances sindicals cobreixen el salari, aquí qui ho farà?».

Torra va continuar acusant que «es vol fer creure que som un país europeu i evolucionat però no és així». I va concloure que «l'única cosa que ens queda és esperar quan hi hagi eleccions per pressionar una mica més, però cada un farà el que podrà». O sigui que ni els funcionaris ni els sindicats de funcionaris estan tan units com podria semblar. I és que el portaveu de la Plataforma també es va queixar de que «sempre sortim els mateixos a reivindicar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT