PUBLICITAT

El límit exempt per a les persones amb discapacitat puja fins als 30.000

  • Les rendes d'abans del 2015 no estaran gravades per l'IRPF
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, ahir Foto: TONY LARA

El Govern ja vol fer canvis a la llei de l'IRPF, malgrat que encara no ha entrat en vigor. Són modificacions que responen a la rectificació d'errors tècnics del text, a dotar d'un tractament coherent a certes situacions i a reforçar la col·laboració entre la CASS i el Departament de Tributs, segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca. Ahir es van aprovar aquests canvis en Consell de Ministres per tal que siguin debatuts al Consell General. Entre ells, destaca el tractament més favorable que s'atorgarà a les persones amb alguna discapacitat. El seu límit exempt passa dels 24.000 euros als 30.000 euros.

A més, per a aquest col·lectiu s'elimina el requisit d'edat per a l'aplicació de la reducció per càrregues familiars. És a dir, no hauran de tenir o menys de 25 anys o més de 65.

L'altra modificació important és que deixaran d'estar gravades diverses rendes obtingudes abans de l'entrada en vigor de l'IRPF, és a dir, abans del 31 de desembre d'aquest 2014.

Per exemple, s'estén l'exempció de l'impost als beneficis i altres rendiments obtinguts abans de l'entrada en vigor de l'impost de societats, tant per a persones físiques com per a societats. Pel que fa a les prestacions de la CASS, també es vol evitar que les rendes que s'hagin obtingut abans de l'IRPF estiguin gravades, i per tant s'estableixen unes deduccions limitades. Les persones que hagin començat a cotitzar abans del 2015 podran descomptar un 1% per cada any cotitzat, fins a un màxim del 30%.

Pel que fa als aclariments del text, se centren en precisar que les contribucions o aportacions a plans de pensions fetes per l'empresari en benefici del treballador reben la consideració de rendes del treball, o en corregir l'error del text que establia que la reducció per aportacions a plans de pensions s'aplicava sobre la base. Si s'aproven les modificacions del Govern, s'aplicarà sobre la quota de l'impost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT