PUBLICITAT

La marca hotelera Husa no es comercialitzarà més a Andorra

  • Els hotels andorrans podrien adoptar la denominació Ritz
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El rètol de l'Husa Cèntric en plena avinguda Meritxell Foto: EL PERIÒDIC

Els hotels andorrans que utilitzen la marca Husa per a la seva comercialització –Husa Cèntric, Patagonia, Xalet Besolí, Mola Parc, Imperial, Anapurna o càmping Ansalonga–, canviaran de nom comercial a partir de l'1 de gener de l'any que ve. I és que la societat andorrana Huersa que gestiona tots aquests establiments hotelers, no renovarà el contracte de franquícia que té amb la coneguda cadena hotelera catalana propietat de la família Gaspart.

O sigui que Husa desapareixerà del territori andorrà perquè «amb els problemes que té la cadena a Espanya es va decidir no renovar la franquícia i continuar funcionant igual pel nostre compte», va explicar ahir Joan Anton Arzumendi delegat del grup Huersa. I va afegir que «el que encara no s'ha decidit és el nom comercial que adoptarem perquè tenim dos mesos per fer el canvi». Arzumendi va apuntar la possibilitat però, d'utilitzar la denominació Ritz perquè «és un nom comercial i una societat que tenim registrada a Andorra» i va reiterar que «de moment no canvia res però a partir de l'any que ve serem autònoms a nivell comercial i canviarem de marca».

propietat andorrana / Arzumendi va precisar que la marca Husa no té cap establiment hoteler de propietat o llogat a Andorra. «Tots els contractes de lloguer així com la titularitat d'algun establiment que és de propietat van a nom de Huersa, que és una societat 100% andorrana», va puntualitzar i va afegir que «la gestió de tots els establiments i allotjaments turístics que encara utilitzen la marca Husa, també correspon a Huersa». Arzumendi va recordar que Husa va desembarcar a Andorra fa més de 40 anys als establiments hotel Eden Roc i el restaurant la Borda de l'Avi.

Des d'aleshores la presència del grup hoteler català a Andorra va anar evolucionant fins a l'estat actual de coses. Els establiments que encara comercialitzen la marca Husa al Principat, són Husa Cèntric a Andorra la Vella, l'hotel Mola Parc a Escaldes-Engordany, hotel Patagonia i xalet Besolí a Arinsal, l'aparthotel Arnapurna i el càmping Ansalonga, a Ansalonga, i l'hotel Imperial a Sant Julià de Lòria. «En total són sis establiments i un càmping que continuarem gestionant com fins ara» va concloure Arzumendi, que també va recordar que la societat Ritz Andorra es va crear fa 23 anys amb l'obertura de l'hotel Ritz a Sispony.

Husa es desmantella / D'altra banda, la família Gaspart està traslladant la seva activitat hotelera a altres societats paral·leles. Una maniobra societària que va coincidir amb el concurs de creditors d'Husa a començaments d'any, per un deute de 150 milions d'euros. Els nous negocis de la família porten noms com Chain, Atiram o Lihsa que gestionen els fills de Joan Gaspart.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT