PUBLICITAT

La tecnologia se suma a la medicina per millorar la vida

  • Els avenços han de facilitar els diagnòstics i la prevenció de malalties
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El president d'Actua, Josep Maria Missé en una trobada anterior Foto: ÀLEX LARA

El segon clúster d'e-health de la iniciativa Actua va comptar ahir amb una cinquantena de participants i amb la presència d'empreses internacionals pioneres en el sector. El líder del clúster de Salut i Benestar, Pascual Gràcia, va obrir la sessió i va remarcar la importància de la cooperació dels diferents clústers per a la creació de noves iniciatives transversals.

El precursor del nou centre dermatològic d'alta tecnologia Dermandtek, el Dr. López Gil, va remarcar que, gràcies a les noves tecnologies, es podran millorar els diagnòstics dels seus clients i prevenir futures malalties. El doctor va citar com exemple una nova màquina, disponible a la clínica, que permet un escàner complet de totes les pigues del cos facilitant el seguiment a llarg termini.

Durant la sessió es va constatar que el diagnòstic i el tractament no son la única etapa a tenir en compte. La tecnologia també ha de poder facilitar la vida de persones amb certes discapacitats congènites o degudes a diferents orígens. Segons la directora general de la empresa espanyola Accitymaps, Lucia Capa, existeixen 1.700 milions de persones discapacitades al món, entre les quals un 35% són usuaris actius de les noves tecnologies. Arrel d'aquestes dades, Capa va ressaltar la necessitat de millorar les condicions d'accessibilitat per afavorir la mobilitat de persones amb discapacitat. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT