PUBLICITAT

La Fundació ONCA tanca el projecte educatiu 2014

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: EDUARD COMELLAS

La Fundació ONCA, entitat formada pel Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, tanca aquest mes de novembre les actuacions del projecte educatiu 2014 amb dos nous contes musicals davant d'escolars i famílies. Es tracta de l'estrena del conte del contrabaix i de la incorporació d'un nou intèrpret del conte del clarinet.

El divendres 7 de novembre tindrà lloc la representació dels contes als alumnes de primària i el dissabte 8 de novembre serà el torn del públic familiar. Amb aquestes actuacions, la Fundació ONCA té l'objectiu de continuar potenciant el projecte pedagògic titulat Des d'aquell dia..., que es va iniciar l'any 2011 amb la col·laboració del Ministeri d'Educació. D'altra banda, busca apropar l'experiència musical a les famílies. Més de 1.200 infants ja han gaudit de les actuacions musicals organitzades aquest any.

Els contes són obres del músic i periodista català David Puertas, molt vinculat a l'activitat pedagògica de la Fundació, que es van estrenar el 2011. Els petits relats seran interpretats musicalment per Carles Pertagaz (clarinet) i Ferran Puertas (contrabaix), i pel mateix autor com a narrador.Es tracta d'obres de petit format que expliquen la història d'un instrument per apropar la música als nens i nenes. Permeten estimular la fantasia i la imaginació dels infants i conèixer els instruments musicals, el seu so, la seva forma i com es toquen d'una forma simpàtica i propera.

Pel que fa a les representacions escolars, el divendres al matí es faran tres sessions del conte del contrabaix, i a la tarda, s'interpretaran dues sessions del conte del clarinet. Coincidint amb la representació dels contes per les diferents escoles, les dues històries juntes es podran presenciar també al Teatre Comunal d'Andorra la Vella el dissabte 8 de novembre, a les 17 hores, en format de concert familiar obert a tot el públic

La Fundació ONCA va iniciar el 2013 els concerts familiars. Totes les propostes adreçades als centres d'ensenyament són presentades posteriorment al públic familiar, amb la voluntat de fer-les arribar a tots els infants, mares i pares interessats a conèixer-les de més a prop.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT