PUBLICITAT

Candidata, sí o sí, malgrat ella

  • Des que Martí va dir que el pacte amb Ferrer és possible, la cònsol no para de justificar-lo
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El cap de Govern, Toni Martí, i la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, a la Fira d'Andorra la Vella Foto: EL PERIÒDIC

La cònsol major d'Andorra la Vella, és la protagonista del moment mediàtic, tant si vol com si no vol. Des que el cap de Govern i president de Demòcrates per Andorra (DA), Toni Martí va dir en l'últim congrés del partit que el pacte amb Ferrer per anar a les eleccions generals era possible, que la cònsol no ha parat d'explicar el mateix. És a dir, no s'hi ha mostrat oberta sempre i quan «s'arribi a un acord en base a un programa consensuat», i no només amb DA sinó també amb el seu partit, Coalició d'Independents (CdI). I és que Ferrer vol donar continuïtat a la feina feta al front del comú de la capital.

Així, ahir va assegurar que «el suport hauria de ser mutu i no només per anar a les legislatives sinó també a les comunals». I tot i que l'elector tindrà l'última paraula, està clar que la cònsol vol posar tots els trumfos al costat dels «seus». Una vegada més, Ferrer va reiterar que «no hi ha res en ferm» i va tornar a insistir en que «encara no ens hem assegut a parlar-ne».

Política ficció

Mentrestant el rumor corre amb més velocitat que les apostes d'uns i altres. Si molts afirmen que el pacte entre Martí i Ferrer ja està tancat i que la cònsol està destinada a ser la número dos de Martí en la llista nacional, d'altres es lliuren a intrigues de palau, anunciant que el conseller de DA a Andorra la Vella, Carles Torralba, està preparant el seu retorn per presentar-se com a cap de llista a les comunals. El conseller que avui seu a l'oposició de Ferrer, postularia, sempre segons el mateix rumor, per ser el nou cònsol d'Andorra la Vella. Tot plegat podria enterbolir la futura relació entre Ferrer i Martí, perquè la cònsol hauria de renunciar –o no? – al suport de DA a les comunals per mantenir el seu equip al front de la capital. Sigui com vulgui, el culebrot només ha començat, tot i que mentrestant es parli molt de Ferrer i molt poc d'altres candidats, com si es volgués distreure més que no pas informar.

Ahir, el president del grup parlamentari de DA, Ladislau Baró, tampoc no va escapar a la pregunt al programa Ara i Aquí de RNA. I va dir que un possible acord amb Ferrer de cara a les properes eleccions generals «permetria ampliar la base electoral».

Però va anar una mica més enllà que la pròpia Ferrer anunciant que «a més d'aquest component estratègic hi ha afinitat programàtica en els temes clau», encara que només fos per uns segons perquè acte seguit va reconèixer que «la qüestió ha generat inquietuds al partit».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT