PUBLICITAT

La captura de pantalla dels comptes podria ser un muntatge

  • Segons informa un mitjà espanyol, la batlle andorrana té sospites
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Captura de pantalla on es veuen els suposats moviments de capital de la família Pujol Ferrusola Foto: EL PERIÒDIC

Segons va publicar ahir el diari digital Vozpópuli, la captura de pantalla que va servir per seguir als Pujol i que presumptament va filtrar un treballador de la banca andorrana, no correspon amb el sistema informàtic d'aquestes entitats. Segons les informacions, el sistema financer del Principat no inclou el nom i el cognom per protegir la seva privadesa i no tenen correspondència amb els noms. Vózpopuli afegeix que fonts de la causa expliquen que la batlle andorrana sospita que les proves que els hi han arribat poder ser un fotomuntatge de la Policia espanyola.

La publicació informa que, segons fonts de les entitats properes a la causa, «els números de compte i les titularitats se separen des de fa anys en els sistemes andorrans, precisament per protegir la privadesa». A més, afirmen que les autoritats andorranes qüestionen el procediment policial espanyol i tenen por de que s'hagin alterat les diligències degudes, és a dir, que en comptes d'haver anat des de les sospites cap a l'evidència, s'hagin anat creant evidències per confirmar les sospites. Per aquest motiu, segons el diari, la batlle andorrana va exigir el passat 17 d'octubre als tribunals espanyols que certifiquessin si en el seu procediment figura un document precedent d'un banc andorrà que contingui informació bancària. La magistrada andorrana, afegeixen, ha demanat al jutge espanyol que certifiqui la data de l'aportació en i el seu origen.

Des del jutjat de Barcelona també s'hauria començat a elaborar una segona rogatòria donat que la justícia suïssa es queixa de que no hi ha cap precisió o indicació concreta sobre les suposades activitats il·legals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT