PUBLICITAT

676 telèfons mòbils en desús per causes solidàries

  • 101 dels terminals recollits encara funcionen i se'n farà un ús social
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels espais de la Fira on es podien dipositar els telèfons en desús. Foto: TONY LARA

La campanya de recollida de telèfons mòbils a la Fira d'Andorra la Vella va aconseguir que es dipositessin fins a 676 terminals i 167 carregadors. Per tercer any consecutiu, la Fira va ser l'esdeveniment que va servir de punt de trobada per unir participació ciutadana i sostenibilitat en la nova edició de la campanya de recollida de telèfons mòbils vells o en desús Més vida per al teu mòbil i per a tu.

Aquesta iniciativa, coordinada pel Govern d'Andorra amb la col·laboració de la Creu Roja Andorrana i d'Andorra Telecom i gestionada per Agentas, té com a objectiu, a més de la mateixa recollida i reciclatge d'aparells en desús, fer reflexionar sobre la producció de residus de ferralla electrònica i les possibilitats existents de minimitzar-los.

Els dispositius reciclats se sumen a la gran quantitat de terminals ja reciclats en edicions anteriors. D'altra banda, el nombre de telèfons recollits en tot el país fora dels dies de la Fira és d'aproximadament 800 unitats a l'any.

Telèfons per ús social / Una altra dada positiva, a més de la bona participació, va ser el nombre de telèfons mòbils recollits per a la seva reutilització. En aquest sentit, 101 terminals dels 676 totals recollits (aproximadament un 15%) encara funcionen correctament i, amb el consentiment dels donants i un cop formatats, seran entregats a entitats solidàries del país perquè en puguin fer ús amb finalitats socials.

Com cada any, la recollida es va portar a terme mitjançant uns contenidors especials situats als estands de Creu Roja Andorrana i d'Andorra Telecom, atesos per voluntaris de la Creu Roja. Per cada telèfon o carregador, els voluntaris lliuraven una butlleta per participar en el sorteig de regals que va tenir lloc dissabte a les 17 hores a l'estand de la Creu Roja i diumenge a les 18 hores a l'estand d'Andorra Telecom.

Els premis d'aquesta tercera campanya de recollida de telèfons mòbils vells o en desús van ser dues farmacioles de la Creu Roja Andorrana, dues tauletes intel·ligents per cortesia d'Andorra Telecom i dos forfets de 5 dies Tot Andorra per gentilesa de Ski Andorra.

Beneficis solidaris / Els beneficis obtinguts de la recollida i reciclatge d'aquests terminals i accessoris de telefonia mòbil en desús es destinaran a programes de salut centrats en la població andorrana, als quals també col·laborarà Andorra Telecom donant un euro per cada mòbil recollit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT