PUBLICITAT

El Govern destina 1,8 milions a Ràdio Andorra i 650.000 euros a l'Hotel Rosaleda

  • La que serà la nova seu del ministeri de cultura costarà més de 5 milions i s'acabaran de pagar el 2017
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge de l'interior de l'Hotel Rosaleda el 2012. Foto: ÀLEX LARA

Ràdio Andorra repeteix com a una de les inversions fortes de l'Estat per al 2015, tal i com mostra el Pressupost entrat a tràmit parlamentari. El projecte de Llei li reserva dues partides: una d'1.538.700 euros que aniran a compte del Departament d'Ordenament Territorial i l'altra de 281.975 euros, aquesta sí, a càrrec del Departament de Patrimoni Cultural.

Tal i com indica el projecte de llei, la inversió del milió i mig té com a objectiu la «conservació del bé immoble inventariat i garantir la seva funció social i cultural» i les activitats a realitzar són: «les obres de rehabilitació de la coberta per garantir-ne la seva conservació i el seu possible ús» i «l'assistència tècnica de les obres de restauració de la coberta de l'edifici». L'any passat es va destinar a aquestes tasques la suma d'un milió d'euros.

Pel que fa a la partida que hi destina cultura (282.000 euros), aquesta respon als objectius d'elaborar «i coordinar l'elaboració dels inventaris (mobles, instal·lacions i discos de Ràdio Andorra)» i «realitzar accions per la posada en valor del monument i del fons de Ràdio Andorra». Les activitats a realitzar consisteixen en: «valorar i digitalitzar el fons discogràfic, inventari del fons antic i inventari i indexar la documentació. Implementar la tercera fase de catalogació dels béns mobles i de les instal·lacions de Ràdio Andorra i dels fons provinent de Sud Ràdio» i «gestionar i organitzar la segona fase del projecte museològic de Ràdio Andorra». L'any passat es va destinar a aquesta partida 382.249 euros.

Cal tenir en compte que ha principis de setembre el Govern va confirmar que una part de l'inventari moble de Ràdio Andorra ha estat finalitzat. La part catalogada correspon al fons de la col·lecció de les peces de material tècnic i els objectes que es conserven al centre emissor d'Encamp. El mateix mes, el Consell de Ministres va adjudicar la segona fase dels treballs de preservació, descripció, catalogació, inventari, sumari i avaluació del fons discogràfic de Ràdio Andorra (1920-1980) a l'empresa Triple Accés, SLU, per la quantitat de 24.181 euros. Es tracta d'una col·lecció de més de 115.000 discs de música amb una representació de pràcticament totes les tipologies i formats discogràfics. L'any 2013 ja es va adjudicar la primera ase d'aquest projecte, que l'empresa ha vingut realitzant amb uns resultats satisfactoris, segons considera el ministeri de Cultura.

El departament de Patrimoni Cultural té entre els seus objectius per al 2014 continuar amb els treballs d'inventari del fons antic de Ràdio Andorra, i per al 2015, tal i com consta al Pressupost, cal «haver encomanat la segona fase del projecte museològic. Fer el seguiment de la seva execució i coordinar el projecte d'obra».

Així doncs, la inversió per la rehabilitació de l'edifici de Ràdio Andorra i del seu material, s'enfilarà al voltant dels 3 milions d'euros.

nova seu de cultura/ L'Hotel Rosaleda, el que serà la nova seu del ministeri de Cultura, s'emporta el 2015 una partida de 650.000 euros – també d'Ordenament Territorial – amb l'objectiu de «conservar el bé d'interès cultural i garantir la seva funció social i cultural». De la partida per al 2015, 150.000 euros seran per l'estudi i projecte d'inversió i 500.000 per la millora de l'edifici.

Ara bé, la gran part de la inversió està prevista que es realitzi en els pressupostos del 2016 i del 2017, el primer, 2.100.000 euros, al segon, 2.550.000 euros. Si hi sumem la quantitat del 2015 i els 31.800 d'aquest 2014, el cost de la remodelació ascendirà als 5.331.800 euros. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT