PUBLICITAT

Turisme ofereix l'aparador de la Shopping Night als artistes

  • Keshta participarà amb una obra que uneix art i disseny
L.F.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge de l'edició del Shopping Night de l'any passat. Foto: ANA

el registre d'artistes que va dur a terme el Ministeri de Cultura és una bona eina per aquells que treballen a Andorra, així ho considera Ahmad Keshta. Entre d'altres, ha estat utilitzat per Andorra Turisme per proposar a alguns d'ells participar en el proper Shopping Night, i d'aquesta manera, oferir-los un «gran aparador», tal i com va explicar Keshta. Seran «obres públiques, com una exposició oberta», a més, els artistes també podran comptar amb la cobertura mediàtica, «és una gran oportunitat per donar a conèixer el que fas». Qualsevol artista treballa per mostrar la seva obra, i el Shopping Night serà per als participants com «un concert; el viurem amb l'emoció de no saber què passarà».

Les obres d'aquest artista que podrem veure exposades aquest proper cap de setmana a l'eix comercial, tindran una part de disseny i una part d'art. La part del disseny ha de «complir amb uns conceptes fonamentals d'espectacle, de show, ha de ser creatiu i fàcil d'entendre per al públic» i amb un material relacionat amb aquest món: penjadors. Al mateix temps, però, hi ha la part creativa: «com utilitzar el material, i és aquí on apareix la personalitat de cada artista, el seu pensament».

Per a Keshta «ha estat un repte» i va acceptar la proposta com «un desafiament», ja que mai havia utilitzat aquest material abans. És més, aquest projecte «m'ha obert el pensament per molts projectes futurs». La proposta d'Andorra Turisme era una manera de forçar els artistes a vincular-se amb el disseny i «trobar-se amb el problema de fer una obra també en favor del disseny». Perquè l'obra d'art és diferent del disseny: «si tallem un sofà perquè s'adapti a l'obra, això és art, però si tallem l'obra perquè s'adapti al sofà, llavors és un disseny». Aquesta vegada, però, «és una barreja de les dues».

Sense donar gaires detalls – haurem d'esperar al dissabte– l'artista va explicar que ha realitzat l'obra sense modificar la forma dels penjadors. I, tal i com fa sempre amb les seves creacions, les obres de Keshta caldrà observar-les dues vegades.

Ara, toca esperar la reacció del públic. Keshta estarà allà per observar-la. «A mi no m'agrada fer la meva obra per un públic determinat», per tant, dissabte serà una bona oportunitat per arribar a tot tipus de gent: «accepto les opinions de tothom». La reacció pública, en el món en què vivim, «és fonamental per a la vida de l'artista».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT