PUBLICITAT

Els residents catalans podran votar el 9N a Andorra la Vella

  • S'ha habilitat un local a la capital fruït d'un acord entre uns particulars i la Generalitat de Catalunya
ARNAU COLOMINAS
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El local de l'Avinguda Príncep Benlloch d'Andorra la Vella on es podrà exercir el vot Foto:TONY LARA

Els catalans residents a Andorra podran votar a la consulta del 9N sense necessitat de desplaçar-se per exercir el dret de vot. Ho podran fer en un local que la Generalitat ha habilitat a l'Avinguda Príncep Benlloch número 25 d'Andorra la Vella. La iniciativa de l'obertura d'un local de votacions al país ha estat de la mateixa institució que veient la gran quantitat de possibles votants i les petincions de molts ciutadans catalans ha habilitat dos nous punts de votació a Andorra i a la Catalunya Nord perquè els catalans que hi viuen i que volen votar, no s'hagin de desplaçar fins a Barcelona o París, que són els dos punts més propers on podien exercir el vot fins a data d'ahir.

La Generalitat ha comptat amb el suport d'una sèrie de particulars que han cedit el local per evitar que els que vulguin votar hagin de fer tot el recorregut fins a la capital catalana. Aquest grup de persones va tancar divendres de la setmana passada amb la Generalitat l'acord.

Els catans que visquin a Andorra (i estiguin inscrits a l'ambaixada espanyola) que vulguin votar, si tenen una adreça andorrana al seu DNI o Passaport hauran de fer-ho al local de Príncep Benlloch 25, baixos presentant el DNI o passaport espanyol vigent juntament amb el comprovant d'inscripció en el Registre de catalans i catalanes a l'exterior o el Certificat del padró d'espanyols residents a l'exterior (PERE) en què consti l'adscripció territorial a Catalunya. Aquest certificat el poden tenir de les darreres eleccions a les que van participar o bé anar-lo a fer al consulat espanyol. També es pot anar a votar a Barcelona al Palau Robert o a qualsevol dels 19 punts que la Generalitat té habilitats a altres ciutats arreu del món.

En canvi, els que hi tinguin al DNI o Passaport una adreça de residència espanyola, podran votar com els anteriorment citats o anar als locals habilitats per la consulta de la ciutat on tenen l'adreça del document i votar simplement ensenyant el document en vigor.

El principal entrebanc pels catalans residents a Andorra era que no podien votar al Principat perquè la Generalitat no hi té cap delegació. Es va estar estudiant des del govern català la possibilitat que aquest col·lectiu, molt nombrós, votés a un espai habilitat a La Seu d'Urgell però es van trobar amb problemes logístics i legals que feien poc viable aquesta solució. Finalment, després de moltes peticions de residents que volien expressar-se el dia 9 a les urnes i amb la mediació de l'alcalde de La Seu d'Urgell, Albert Batalla, s'ha aconseguit habilitar l'espai per poder-ho fer. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT