PUBLICITAT

Els analistes fixen el 2016 com l'any de la reactivació econòmica

  • Bancsabadell realitzarà sis sessions formatives gratuïtes sobre l'IRPF
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Fonolleda, Cassany del Bancsabadell d'Andorra i Martínez i Prats de GM Consultors, ahir. Foto: TONY LARA

La crisi econòmica sembla que té els diners comptats segons vaticinen alguns experts en la matèria. Ahir durant la presentació de les sessions informatives sobre l'IRPF que organitza el proper mes de novembre el Bancsabadell d'Andorra, el soci-fundador de GM Consultors, Gerard Martínez, va pronosticar que en el termini d'un o dos anys l'economia «tornarà a arrancar» donat que hi ha prou indicadors que asseguren que l'economia ha començat a reactivar-se en tots els sectors i activitats del país. Tot i així Andorra continua mantenint una gran dependència dels països veïns, «especialment d'Espanya», on també es donen els primers símptomes de la tan esperada recuperació.

Martínez va indicar que la reducció de l'activitat des del 2006 va ser «violenta i llarga» però afortunadament ara per ara «ja s'ha tocat fons». I com a mostra, el creixement del nombre d'assalariats i del salari mitja, l'augment de les exportacions i de les recaptacions a nivell d'impostos directes i indirectes, la qual cosa «dóna mitjans a l'Estat per poder dinamitzar l'economia», va dir.

L'expert econòmic també va defensar també les noves figures impositives especialment l'IRPF com a eina per «millorar la redistribució de la riquesa» i afavorir l'increment del consum.

Per la seva banda, el president del Bancsabadell d'Andorra, Robert Cassany, tot i reconèixer «una certa inquietud generada entre els usuaris i l'afegit d'una mica més de feina» les entitats bancàries ho tenen tot a punt i estan suficientment preparades per l'entrada en vigor de l'impost sobre la renda de les persones físiques a partir de l'1 de gener del 2015.

INTERCANVI D'INFORMACIÓ/ Cassany també es va referir a l'intercanvi d'informació, tot indicant que malgrat «el trasbals que representa ens hem d'adaptar a les noves circumstàncies i a l'encaix amb Europa», i, per tant, «hem de fer el que ens digui el Govern».

sessions informatives IRFP/ Bancsabadell d'Andorra ha organitzat conjutament amb GM Consultors, sis sessions informatives gratuïtes sota el títol ‘Enfoc pràctic sobre el nou impost de la Renda de les Persones Físiques' amb l'objectiu de contribuir a explicar-ne el seu funcionament i la seva aplicació. Està previst realitzar 6 sessions, d'una hora de durada, que tindran lloc a la sala d'actes de l'entitat bancària a l'avinguda del Fener, 7 de la capital i estan obertes al públic en general, prèvia confirmació d'assistència al tel. 735600 o a l'adreça [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT