PUBLICITAT

El país, «preparat» per a l'intercanvi automàtic

  • L'OCDE confia en el compromís d'Andorra per assolir la fita el 2018
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pascal Saint-Amans, en una imatge recent. Foto: ANA

Andorra ha passat de no tenir un compromís de cap tipus a comprometre's amb l'intercanvi d'informació fiscal a demanda. I també a canviar significativament la legislació i negociar convenis per portar a la pràctica la transparència fiscal. El director del centre de política fiscal i administració de l'OCDE, Pascal Saint-Amans, va resumir així el compromís d'Andorra que apunta cap al 2018 com a data per arribar a l'intercanvi automàtic d'informació. Un pas per al qual, Saint-Amans, considera que «sembla preparada».

Saint-Amans va destacar el compromís adquirit per la majoria de països durant la darrera reunió del G20 per avançar cap a aquesta direcció. Per fer-ho, va indicar a l'ANA, hi ha dos passos a realitzar: el primer, l'intercanvi d'informació a demanda en què cal posar en pràctica alguns elements de la legislació, i el segon, l'intercanvi automàtic.

El representant de l'OCDE va admetre que «hi ha molta feina a fer i tot va molt ràpid» però va apuntar que en la darrera trobada del G20 a Berlín ja es va poder identificar els països que no estaven compromesos i «sentiran la pressió del G20». No és el cas d'Andorra.

D'aquí al 2018 cal seguir signant acords amb l'autoritat competent, canviar la legislació local, «però són coses que tots els països estan fent i tots parteixen del mateix punt», va recalcar Saint-Amans.

ho compromís assequible / Per tant, l'OCDE confia en el compromís adquirit per Andorra i assenyala que «si Suïssa ho pot implementar amb les dimensions del seu sector bancari, crec que Andorra també ho pot fer fàcilment».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT