PUBLICITAT

L'SDF podria excloure el trànsit de mercaderies dels serveis mínims

  • Els duaners preparen la vaga de jornada sencera prevista per dijous
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Duaners a la frontera aturant vehicles i camions de mercaderies durant la vaga de la setmana passada Foto: TONY LARA

El Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD) negocia que la vaga prevista per dijous vinent, de jornada sencera, no hagi d'incloure serveis mínims en el trànsit de mercaderies. Segons va informar el president del sindicat, Joan Seguí, els representants del sindicat i els coordinadors de la jornada de vaga es van reunir ahir amb el director del Departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, per acordar els serveis mínims, i li van fer una proposta exactament igual a la de la vaga de dues hores dels passats dijous i divendres.

En vista que «el cap de Govern no s'obre a reconsiderar la llei i fomenta la desavinença», el sindicat de duaners continua la protesta contra la imminent aprovació de la llei de creació del pla de pensions dels funcionaris. La proposta que va fer el sindicat és que durant tota la jornada de dijous no hi hagi trànsit de mercaderies. En els punts fronterers només es mantindrien dos agents per controlar que no circulin mercaderies sense control, i per tant retenir-les fins l'endemà. En quant als despatxos de tributs, es mantindrien només dues persones atenent telefònicament.

El sindicat espera resposta / Segons informar l'ANA, Seguí sospita que el director del departament els demanarà més obertura pel que fa al trànsit de mercaderies, però els duaners «volem que l'aturada sigui prou representativa». Així, opinen que si no se'ls permet fer aquesta aturada sencera s'estaria vulnerant el dret a vaga, però no obstant, es mostren oberts a negociar qualsevol cosa. Seguí espera tenir una resposta en breu, i si no és així, «ens haurem d'organitzar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT