PUBLICITAT

Èxit a la presentació d'El camí del foc. Cremada de Falles d'Andorra la Vella'

  • Un centenar de persones assisteixen a l'acte de l'Associació de Fallaires
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de la projecció del documental ?El camí del foc. Cremada de falles d'Andorra la Vella', ahir. Foto: TONY LARA

L'Associació de Fallaires d'Andorra la Vella va presentar ahir el documental El camí del foc. Cremada de Falles d'Andorra la Vella. Aquest documental audiovisual recull entrevistes, imatges d'arxiu i gravacions de la darrera cremada de falles per descriure la història, les vivències i els sentiments envers el foc de Sant Joan, amb testimonis dels primers fallaires del país. Centenars de persones es van reunir al Teatre Comunal per gaudir de l'obra de Qucut Producció que ha comptat amb el suport del Govern i el Comú d'Andorra la Vella i la col·laboració de l'Arxiu Nacional d'Andorra, tal i com va informar l'ANA.

L'Associació de Fallaires d'Andorra la Vella va presentar la feina realitzada en el marc del Dia mundial del patrimoni audiovisual. La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va agraïr a l'associació l'esforç i la dedicació «generoses» per recuperar aquesta part de la història i fer-la «més propera». Per la seva banda, el ministre de Cultura, Albert Esteve, va recordar que la cremada de falles de Sant Joan d'Andorra la Vella va ser inclosa com a patrimoni cultural d'Andorra el 2010. El projecte de documental es va iniciar el 2013 i va comptar amb el suport del Govern.

El documental inclou testimonis de persones que van cremar falles durant la primera meitat del segle XX, i que precisament ahir van voler assistir a l'estrena del documental. Alguns van recordar les seves primeres experiències amb el foc, quan tan sols tenien sis o set anys, i van subratllar l'oportunitat que es recuperi la història amb un documental com aquest. Per la seva banda, testimonis dels fallaires d'ara, com els petits Eric Almeyda o Gisela de Haro, van destacar d'aquesta tradició el fet de conviure amb la gent de l'associació i la passió per fer rodar la llum, de moment, i arribar a fer rodar el foc quan siguin més grans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT