PUBLICITAT

La Fira d'Andorra la Vella rep 65.000 visitants

  • A l'afluència de públic se suma l'augment de les transaccions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El públic molt nombrós ahir, davant les parades de productes artesans de la Fira d'Andorra la Vell Foto: TONY LARA

Més de 65.000 persones van visitar durant aquest cap de setmana els gairebé 70 estands de la zona comercial i turística de la Fira d'Andorra la Vella. Aquest va ser el càlcul del Comú d'Andorra la Vella, com va explicar ahir a la tarda la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer. «El temps ha acompanyat», va destacar i va afegir que «s'ha vist «molta més gent que l'any passat». A més, Ferrer va explicar que «s'han produït transaccions per exemple en l'apartat d'automòbils i s'han fet vendes de forfets d'esquí i inscripcions dels centres esportius, entre d'altres». I va anunciar que l'any que ve el Comú treballarà per incloure més empreses mantenint el caràcter multisectorial. La Fira d'Andorra la Vella va tancar portes ahir diumenge amb un balanç «molt positiu» pel bon temps que va acompanyar la mostra al llarg de tot el cap de setmana. Més de 65.000 persones van visitar els prop de 70 estands, però el més important per al comú de la capital, l'edició d'aquest any va ser un bon trampolí per afavorir l'activitat comercial.

A més, des del comú també es va recordar que 25 empreses no hi van poder participar per falta d'espai, cosa que la corporació local vol arreglar de cara a l'any que ve. «La la idea és que es puguin fer veles més petites fora o buscar alguna solució per incloure més gent», va argumentar cònsol menor d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón.

La mateixa corporació va constatar un augment d'activitat comercial ja que el club esportiu dels Serradells, instal·lació comunal, va aconseguir 175 nous inscrits des de divendres amb la promoció de la Fira. Les estacions d'esquí també es van mostrar satisfetes de l'activitat del cap de setmana. La directora de Ski Andorra, Marta Rotés, va assegurar que «malgrat la venda anticipada online i als diferents punts comercials, els usuaris han continuat anant a l'estand de la Fira». Així, les vendes «potser han estat una mica superiors a les de l'any passat», va dir. I va afegir que «quan tenim un any amb molt bona neu la gent té ganes d'esquiar».

Des del sector automòbil també van destacar la bona afluència de públic i la bona marxa del negoci, amb un nombre superior d'operacions tancades durant la fira. «La gent s'està animant perquè durant anys no han canviat el cotxe i tenen necessitat i ganes de fer-ho», va manifestar el director d'Automòbils Pyrénées, David Fraissinet.

Tant Fraissinet com la presidenta de l'AIVA, Maite Mas, van coincidir en que el sector comença a remuntar, tot i que van matisar que «s'ha de recuperar«paulativament». Amb tot, les vendes i els contactes que es van fer a la Fira, així com l'impuls del Pla Engega van contribuir a que «el 2014 estigui sent millor que l'any anterior i hi hagi més dinamisme», van reconèixer. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT