PUBLICITAT

200 persones participen a la 3a trobada de calderers a la Seu

  • Vuit colles van preparar 500 tastets que van oferir al nombrós públic
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'alcalde Batalla degusta un plat d'escudella a la trobad Foto: EL PERIÒDIC

Ales vuit del matí les olles ja fumejaven ahir al passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell, que va acollir la tercera Trobada de Calderers on hi van participar les colles de les poblacions d'Albons, Capmany, Castellterçol, Gelida, Ponts, Verges, Vidreres i la Seu d'Urgell.

En aquesta trobada hi van prendre part unes 200 persones pertanyents a les diferents colles de les poblacions participants. A més, cada colla va exposar productes típics de les seves poblacions.

La jornada va consistir en l'elaboració per part de cada colla d'uns 100 litres de menges com ara escudelles, ranxos i arròs caldós. Evidentment, la confraria de Sant Antoni de la Seu d'Urgell va cuinar 300 litres d'escudella.

A la una del migdia es va fer una degustació de les diferents calderades que va ser oberta simbòlicament per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, la regidora de Festes i Tradicions de l'ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, acompanyats per l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, i d'altres regidors i regidores de les poblacions que van participar a la trobada com Vidreres, Ponts i Verges, així com també els responsables de cadascuna de les vuit colles presents a la trobada d'ahir.

En total es van repartir més 500 tastets entre els nombrós públic que es va acostar fins al passeig Joan Brudieu per poder degustar arròs caldós elaborat pels calderers d'Albons, diferents ranxos de les colles de Campany, Vidreres i Ponts, així com també escudella de Gelida, Castellterçol i la Seu d'Urgell, i sopa de Verges.

La jornada es va cloure amb un dinar de germanor que es va fer entre les diferents colles de calderers al col·legi La Salle de la capital alturgellenca. El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Jordi Pallarès, va manifesta que «és un honor per a la nostra ciutat rebre els calderers i ranxers de Catalunya, en una trobada organitzada per la Confraria de Sant Antoni a la que l'Ajuntament dóna tot el seu suport».

Per la seva banda, des de la Confraria de Sant Antoni de la Seu, Pepita Bullich, va afirmar que «celebrar aquesta trobada a la nostra ciutat és bo perquè comporta que vingui gent d'arreu del país a conèixer la Seu i les nostres tradicions».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT