PUBLICITAT

Podem Andorra descarta participar a les properes eleccions generals

  • Manté contactes amb els moviments i cercles internacionals a Espanya, França i Suïssa, entre d'altres
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Un dels fundadors de Podem Andorra, Joan Seguí, va descartar ahir que el moviment pugui competir a les properes legislatives –a imatge del que va fer Podemos als comicis europeus ara fa uns mesos– perquè és massa d'hora i encara estan treballant per legalitzar el moviment. Seguí va explicar que «vam decidir constituir-nos com una associació amb acció política, social i sindical i estem ultimant els estatuts per legalitzar-la en breu». I va afegir que «ja tenim contactes amb Podem Espanya però també volem contactar amb Podem Internacional». Seguí va argumentar que «Podem Internacional ja està en molts països del nostre entorn i d'Amèrica llatina; hi ha cercles a França, Suïssa, Anglaterra o a l'Uruguay, on se'n va crear un la setmana passada». I va precisar que «en el nostre cas volem extrapolar la filosofia que uneix tots els cercles o moviments a Andorra».

Una filosofia que passa «forçosament per la defensa de la transparència». I tot i que segons va dir «a Andorra de moment no s'han donat casos de corrupció com els que es donen als països veïns», també va advertir que «no obstant això, entenem que potser hi ha una mena de corrupció velada quan es legisla per afavorir determinats sectors o famílies». Seguí va insistir en que «el concepte de corrupció a Andorra podria estar marcat per la tendència d'afavorir només a uns pocs i no a tots els ciutadans».

Més participació de la ciutadania / Podem Andorra demanarà més participació de la ciutadania en les decisions polítiques, ja que consideren que la possibilitat de promoure una Iniciativa legislativa popular (ILP) no és suficient. Seguí va defensar que «el mecanisme de la ILP és insuficient per fer sentir la veu del poble» i va afegir que «encara és més insuficient quan es tracta de participar en la presa de decisions».

Per això va advocar per la possibilitat de poder convocar referèndums més sovint sobretot per poder decidir «en aquelles qüestions que ens afectaran a tots». Qüestions com l'acord d'associació amb Europa, però també l'avortament o l'eutanasia.

Podem té dos espais al Facebook, un per als simpatitzants –amb prop de 3.000 inscrits– i un altre per als col·laboradors, «volem que tothom s'impliqui, nacionals i residents» va dir Seguí. I va anunciar que ben aviat tindran una pàgina web que s'afegirà als altres comptes, Twitter i Readit. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT